درمان زخم لثه بعد از کشیدن دندان

درمان زخم لثه بعد از کشیدن دندان

درمان سریع جای زخم بعد از کشیدن دندان

کشیدن دندان یک پروسه دندانپزشکی رایج است که شامل برداشتن دندان به دلایل متعدد از جمله پوسیدگی، عفونت،آسیب یا در مواقع ضروری کشیدن دندان عقل در دوران بارداری می‌شود. گاهی بعد از کشیدن دندان جای دندان کشیده شده زخم می‌شود و یا در مواردی شاهد سفید شدن جای دندان کشیده شده هستیم. درمان سریع زخم لثه بعد از کشیدن دندان یکی از موضوعات مهم برای افرادی است که دندان خود را کشیده‌اند. بعد از اینکه دندان کشیده می‌شود، بدن وارد پروسه بهبود می‌شود تا جای زخم را بسته و بافت‌های اطراف را بازسازی کند. اگرچه محل کشیده شدن دندان ممکن است زخمی را در لثه باقی بگذارد که می‌تواند منبع نگرانی عده‌ای از افراد شود.

استراتژی های متعددی وجود دارد که روند درمان زخم لثه بعد از کشیدن دندان را تسریع می‌کنند و ظاهر زخم کشیده شدن دندان را به حداقل می‌رسانند. این درمان می‌تواند حساسیت یا بی قراری زخم را کاهش دهد. در ادامه بعضی از روش‌های درمان زخم لثه را بررسی می‌کنیم:

دنبال کردن روش‌های درمان زخم که توسط دندانپزشک ارائه می‌شود برای تسریع روند بهبود ضروری است. بیماران باید توجه کنند تا بعد از کشیدن دندان جای زخم را با آب گرم و نمک بشویند یا از دهان شوی آنتی باکتریال استفاده کنند. از شستشوی شدید یا تف کردن و مصرف غذاهای سفت و چسبناک دوری کنید.

ژل‌های بدون نسخه پزشک یا پمادهایی که شامل موادی مانند ویتامین E، آلوئه ورا یا سیلسکون هستند می‌توانند به مرطوب شدن پوست، کاهش التهاب و ارتقا ظاهر زخم کمک می‌کنند.

در مواردی که جای دندان کشیده شده در بافت لثه تو رفتگی ایجاد شده است ممکن است برای ترمیم حجم و نرم شدن ناحیه از فیلرهای پوستی استفاده شود. فیلرهای تزریقی از جمله هیلارونیک اسید یا کلاژن می‌توانند به بهبود ناحیه زخم کمک کنند.

لیزر تراپی یک روش درمان غیر تهاجمی است که به تسریع روند درمان و کاهش جای زخم دندان کشیده شده کمک می‌کند. لیزر تراپی به عنوان شبیه ساز کلاژن سازی در پوست عمل می‌کند که می‌تواند به ارتقا بافت پوست و کاهش جای زخم کمک می‌کند. این روش یک روش درمانی امن است که اغلب در دندانپزشکی زیبایی برای ارتقا نتیجه بهتر استفاده می‌شود.

درمان PRP یک روش احیا کننده است که از پلاسما خون خود بیمار استفاده می‌کنند تا بافت‌های لثه را احیا کنند.

مدت زمان بهبود لثه بعد از کشیدن دندان

مدت زمان بهبود لثه بعد از کشیدن دندان

مدت زمان بهبود لثه بعد از کشیدن دندان

بعد از کشیدن دندان لثه‌ها و بافت‌های اطراف آن نیازمند زمانی برای احیا و بهبود هستند که معمولا این زمان چند روز تا چند هفته طول می‌کشد که بستگی به سلامت کلی بیمار، پیچیدگی دندان کشیده شده و اینکه بیمار چقدر می‌تواند مراقبت بعد از درمان را به خوبی رعایت کند؛ دارد.

در طول ساعات و روزهای اولیه بعد از کشیدن دندان لقه متورم می‌شود و ممکن است مقدار بسیار کمی خونریزی کند. این پاسخ طبیعی بدن به آسیب و جراحی است و باید تدریجا در طول روزهای بعدی بهبود پیدا کند. برای کمک به بهبود لثه بعد از کشیدن دندان لازم است تا دستورالعمل‌های بیمار را رعایت کنید. این دستورها عبارتند از:

مدیریت درد: درد و بی قراری بعد از کشیدن دندان رایج است. به بیماران معمولا داروهای مسکن داده می‌شود تا در صورت نیاز استفاده کنند. گذاشتن کمپرس یخ در سطح بیرونی صورت در نزدیکی محل دندان کشیده شده به کاهش درد و تورم کمک می‌کند.

کنترل خونریزی: بعضی از خونریزی‌ها بعد از کشیده شدن دندان معمول است. به بیماران توصیه می‌شود تا گاز استریل را گاز گرفته تا خونریزی را کنترل کنند. حیاتی است تا گاز استریل را تعویض کنید و از تف کردن یا شستشوی شدید دهان خودداری کنید چون باعث باز شدن لخته‌های خونی و به تعویق انداختن روند بهبود شود.

رعایت صحیح بهداشت دهان برای جلوگیری از عفونت و ارتقا پر.سه بهبود ضروری است. به بیماران توصیه می‌شود تا به آرامی و با مسواکی نرم دندان‌ها و زبان خود را مسواک بزنند و مراقب محل دندان کشیده شده باشند. شستشو با آب گرم و نمک یا دهان شوی آنتی باکتریال هم توصیه می‌شود.

اغلب به بیماران توصیه می‌شود تا چند روز اول بعد از کشیدن دندان از غذاهای نرم استفاده کنند و از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های تند، داغ و اسیدی خودداری کنند.

پس از کشیدن دندان چه خوراکی‌هایی بخوریم؟

غذای مناسب خوردن بعد از کشیدن دندان برای پیشرفت روند بهبود، جلوگیری از عفونت و کاهش بی قراری و درد الزامی است. کشیدن دندان یک پروسه دندانپزشکی رایج است که شامل برداشتن دندان به دلایل متعدد از جمله پوسیدگی، عفونت،آسیب یا در مواقع ضروری کشیدن دندان عقل در دوران بارداری می‌شود. بعد از کشیدن دندان بدن نیازمند زمانی برای بهبود است و تغذیه صحیح نقش حیاتی را در این پروسه ایفا می‌کند. انتخاب غذای درست برای بعد از کشیدن دندان می‌تواند به ارتقا روند بهبود و کاهش ریسک مشکلات احتمالی کمک کند.  

پس از کشیدن دندان چه خوراکی‌هایی بخوریم؟

پس از کشیدن دندان چه خوراکی‌هایی بخوریم؟

وقتی بحث رژیم غذایی بعد از کشیدن دندان می‌شود حیاتی است تا بر روی غذاهای نرم و مغذی تمرکز کنید. در ادامه به تعدادی راهنمایی در رابطه با غذا خوردن بعد از کشیدن دندان اشاره می‌کنیم:

  • غذاهای نرم: فورا بعد از کشیدن دندان بهترین کار این است که غذاهای نرمی که نیازمند حداقل جویدن است، استفاده کنید. غذاهایی مانند پوره سیب زمینی، ماست، پودینگ، اسموتی‌ها، تخم‌مرغ آبپز، اوت میل و سوپ بهترین گزینه‌ها هستند. این غذاها ریسک التهاب و زخم  را کاهش می‌دهند..
  • غذاهای خنک یا هم‌دمای محیط: از مصرف غذاهای داغ و تند فورا بعد از کشیدن دندان دوری کنید چون این دسته از غذاها می‌توانند درد را افزایش دهد و در محل کشیده شدن دندان التهاب ایجاد کند. در عوض از غذاها و نوشیدنی‌هایی که هم دمای محیط هستند انتخاب کنید.
  • مصرف غذاهای مغذی: تمرکز بر روی غذاهای مغذی که حاوی مواد معدنی و ویتامین هستند برای پیشرفت روند بهبود حیاتی است. میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین، غلات و محصولات لبنی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا سریعتر بهبود پیدا کنید.
  • مصرف غذاهای هیدراته: مرطوب نگه داشتن بدن برای ارتقا بهبود بعد از کشیدن دندان حیاتی است. آب معدنی، دمنوش‌های گیاهی، سوپ‌های آبکی و آبمیوه مصرف کنید تا بدن خود را هیدراته نگه دارید و از بدن خود در روند بهبود پشتیبانی کنید.
  • دوری کردن از غذاهای سفت و کرانچی: برای دوری کردن از آسیب به جای دندان کشیده شده یا باز شدن لخته خون از مصرف غذاهای سفت، کرانچی یا چسبناک که نیازمند جویدن زیاد است جلوگیری کنید. از مصرف غذاهایی مانند گردو، مغزها، پاپ کورن، چیپس و آبنبات‌های چسبناک در طول دوره بهبود باید دوری کرد.
  • محدود کردن مصرف شکر و غذاهای اسیدی: غذاهای شکری و اسیدی می‌توانند باعث ایجاد التهاب در محل دندان کشیده شده شود و ریسک عفونت را افزایش دهد. مصرف اسنک‌های شکری، نوشیدنی‌های گازدار، میوه‌ها و غذاهای اسیدی در طول دوران بهبود را محدود کنید.
  • مصرف غذاهای حاوی پروتئین: پروتئین برای ترمیم و بازسازی بافت‌های لثه بعد از کشیدن دندان بسیار ضروری است. غذاهای حاوی پروتئین از جمله گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، لوبیا، سبزیجات و محصولات لبنی برای حفظ قدرت عضلات ضروری است.
  • مصرف غذاهای حاوی ویتامین C: ویتامین C برای ساخت کلاژن و درمان زخم مهم است. مصرف غذاهایی که حاوی ویتامین C هستند مانند پرتغال، توت فرنگی، کیوی، فلفل و بروکلی در رژیم غذایی خود ترمیم بافت را ارتقا بخشیده و التهاب را کاهش می‌دهد.
  • از سیگار کشیدن و استفاده از نی دوری کنید: استفاده از نی و سیگار کشیدن می‌توانند باعث ایجاد مکش در داخل دهان شده و حرکت لخته‌های خونی می‌شود. بهتر است از نی استفاده نکنید و از سیگار کشیدن بعد از کشیدن دندان هم دوری کنید.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان مدنی شمالی، نبش خیابان حیدری (لشگر)، پلاک ۱۰۸۶/۲ طبقه سوم

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان