مراحل کامپوزیت دندان با عکس

مراحل کامپوزیت دندان با عکس

کامپوزیت دندان ماده ای پر کاربرد در زمینه دندانپزشکی است. کامپوزیت ماده ای به رنگ دندان و از جنس رزین است که برای درست کردن دندان‌هایی که بر اثر پوسیدگی، ضربه یا دیگر عوامل آسیب دیده اند استفاده می شود. یکی از مزایای اصلی پرداخت قیمت کامپوزیت دندان دوام بالا، ظاهر طبیعی و توانایی اتصال به ساختار دندان‌هاست که آن را تبدیل به یک انتخاب محبوب در میان افراد می‌کند. کامپوزیت دندان در چند مرحله انجام می‌شود که در ادامه مراحل کامپوزیت دندان را باهم بررسی می‌کنیم.

اگر کامپوزیت‌ها به درستی بر روی دندان قرار بگیرند و به خوبی از آنها مراقبت شود، می‌توانند در برابر جویدن و گاز گرفتن مقاوم بوده و برای سال های طولانی عمر کنند. این ویژگی کامپوزیت ها را تبدیل به راه حلی قابل اطمینان برای دندان‌هایی که دچار آسیب یا پوسیدگی شدند، می کند.

یکی دیگر از مزایای انجام مراحل کامپوزیت دندان توانایی اتصال به ساختار دندان است. برخلاف آمالگام دندانی سنتی که نیازمند تراشیدن ساختار سالم دندان است، کامپوزیت می تواند مستقیما به دندان متصل شود و از حجم بیشتری از ساختار طبیعی دندان محافظت می کند. این اقدام نه تنها به قوی شدن دندان کمک می کند بلکه ریسک آسیب ها و پوسیدگی های آینده را کاهش می دهد.

مراحل کامپوزیت دندان

اولین مرحله از مراحل کامپوزیت دندان آماده سازی دندان است. این مرحله شامل از بین بردن ساختار هر گونه دندان آسیب دیده یا پوسیده و تغییر شکل دادن دندان است تا یک سطح مناسب برای چسباندن مواد کامپوزیت آماده شود. دندانپزشک از دریل دندانپزشکی استفاده می‌کند تا با دقت زیاد نواحی پوسیده را از بین برده و شکل دندان را به آن صورتی که مورد نیاز است تغییر دهد.

بعد از آماده سازی دندان نوبت مرحله بعدی کامپوزیت دندان پروسه باندینگ است. مواد باندینگ بر روی سطح دندان‌ها قرار می‌گیرد تا به کامپوزیت‌ها کمک کند با امنیت کامل روی دندان‌ها قرار بگیرند. بعدا برای اینکه اطمینان حاصل شود که پیوند بین کامپوزیت و باندینگ به اندازه کافی قوی است از نور خاصی استفاده می‌شود.

در این مرحله کامپوزیت دندان بعد از اعمال باندینگ، دندانپزشک مواد کامپوزیت دندان را جایگذاری می‌کند. کامپوزیت رزین یک ماده با رنگ طبیعی دندان است که می‌تواند فرم دهی شود تا مطابق با فرم دندان‌های طبیعی بیمار باشد. دندانپزشک با مراقبت زیاد مواد کامپوزیت را بر روی دندان قرار می‌دهد و در صورت نیاز با ابزار پیشرفته و تخصصی کامپوزیت را شکل می‌دهد.

وقتی که مواد کامپوزیت جایگزاری شد، دندانپزشک از یک نور درمانی برای محکم کردن اتصال کامپوزیت و دندان استفاده می‌کند. این نور درمانی واکنش شیمیایی در مواد کامپوزیت را فعال می‌کند و باعث محکم تر شدن اتصال سطح دندان‌ها می‌شود. این پروسه ممکن است چندبار در طول زمان انجام شود تا اطمینان حاصل شود که مواد کامپوزیت استحکام کافی را دارند.

بعد از اینکه مواد کامپوزیت جایگزاری شد در آخرین مرحله کامپوزیت دندان عمل پولیش انجام می‌شود. متخصص دندانپزشک از ابزارهای تخصصی پولیش برای صاف و روان کردن مواد کامپوزیت استفاده کرده تا یک ترکیب طبیعی و یکدست با دندان‌های اطراف حاصل شود.

مراحل کامپوزیت دندان

مراحل کامپوزیت دندان

اولین مرحله کامپوزیت دندان

اولین مرحله کامپوزیت دندان قدم حیاتی در دندانپزشکی است که پایه یک ترمیم دندان موفق و طولانی مدت را بنا می‌کند. این مرحله اولیه شامل آماده سازی دندان‌ها می‌شود که برای اطمینان از چسبندگی بالای مواد کامپوزیت و حفظ عملکرد و ساختار دندان‌ها ضروری است.

برای شروع آماده سازی دندان‌ها ضروری است تا هر گونه پوسیدگی یا آسیب از ساختار دندان از بین برود. پوسیدگی مشکل رایج دندانپزشکی است که اگر درمان نشود می‌تواند منجر به پوسیدگی، درد یا زوال دندان‌ها شود. با از بین بردن ناحیه پوسیده شده، دندانپزشک از پخش شدن عفونت جلوگیری کرده و سلامت دندان حفظ می‌شود.

علاوه بر از بین بردن پوسیدگی، فرم دادن دندان یکی دیگر از جنبه‌های کلیدی این مرحله از مراحل کامپوزیت دندان است. دندانپزشک از دریل دندانپزشکی استفاده می‌کند تا دندان‌ها را با دقت بالا فرم بدهد و یک سطح مناسب برای چسباندن مواد کامپوزیت دندان ایجاد کند. این پروسه فرم دهی برای اطمینان حاصل کردن از استوار بودن اتصال بین دندان و مواد کامپوزیت و همینطور به دست آوردن ترمیمی طبیعی ضروری است.

به علاوه مرحله آماده سازی شامل اطمینان حاصل کردن از اینکه دندان تمیز و عاری از هر گونه باکتری است هم می‌شود. تمیز کردن مناسب و عفونت زدایی از سطح دندان برای دریافت یک نتیجه عالی حیاتی است.

یکی دیگر از جنبه‌های اولین مرحله کامپوزیت دندان تعیین کردن گستردگی ترمیم مورد نیاز است. بر اساس سایز و مکان پوسیدگی یا آسیب دندانپزشک ممکن است نیاز داشته باشد تا اندازه لازم برای آماده سازی و جایگزاری مواد کامپوزیت را بداند.

مزایای انجام مراحل کامپوزیت دندان

یکی از مزایای اصلی انجام مراحل کامپوزیت دندان این است که کامپوزیت می تواند با رنگ دندان‌های طبیعی شما ترکیب شود و برخلاف رنگ مواد آمالگام ظاهری غیرطبیعی ایجاد نمی کند. کامپوزیت‌ها در طیف های رنگی متنوعی وجود دارند که می توانند سفارشی سازی شده و مطابق رنگ دندان‌های شما باشند. این ویژگی زیبایی لبخند شما را بالا و اعتماد به نفس را بالا می برد مخصوصا اگر شما نیازمند انجام پر کردن دندان‌های جلو و نواحی قابل رویت باشید.

یکی دیگر از مزایای انجام مراحل کامپوزیت دندان مقاومت و اتصال خوب آن به ساختار دندان‌های شماست. این بدان معناست که با مراقبت های درست کامپوزیت ها می توانند تا سال های طولانی عمر کنند. همچنین بافت های کمتری از دندان نیازمند برداشته شدن می شوند تا مواد پر کننده دندان جایگزاری شوند و در اینصورت از ساختار دندان های طبیعی محافظت می شود. کامپوزیت ها از گسترش شکستگی یا ترک خوردگی جلوگیری می کنند.

کامپوزیت می تواند حساسیت دندان‌ها در برابر دمای داغ یا سرد را کاهش دهند. این اتفاق به این دلیل است که کامپوزیت مانند یک مانع بین عصب انتهایی دندان و بخش محرک بیرونی دندان عمل می کند. کامپوزیت ها در مقایسه با مواد پر کننده سنتی در برابر تغییر دما قرار انبساط و انقباض کمتری انجام می دهند که این عمل ریسک ترک خوردگی را کاهش می دهد.

مزایای انجام مراحل کامپوزیت دندان

مزایای انجام مراحل کامپوزیت دندان

آیا انجام مراحل کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می‌شود؟

یکی از نگرانی های رایج در میان بیماران این است که انجام مراحل کامپوزیت دندان باعث ایجاد پوسیدگی شود. این نگرانی ممکن است از این موضوع نشات بگیرد که کامپوزیت ها برخلاف آمالگام های سنتی از فلز ساخته نشده اند و ممکن است در زمینه جلوگیری از پوسیدگی ها کارآمد نباشند.

خبر خوب این است که کامپوزیت ها باعث ایجاد پوسیدگی نمی شوند. در واقع کامپوزیت ها می توانند به چلوکیری از پوسیدگی کمک کنند. وقتی دندانپزشک کامپوزیت را قرار می دهد، پوسیدگی های را از داخل دهان برمیدارد و آن را با مواد کاپوزیت پر می کند. پر کردن ناحیه ای که قبلا پوسیدگی داشته باعث جلوگیری کردن از ورود باکتری ها می شود.

علاوه بر این، کامپوزیت ها مستقیما به دندان‌ها می‌چسبند که باعث می‌شود دندان‌ها قوی تر شوند و از پوسیدگی بیشتر جلوگیری می شود. این پروسه اتصال می‌تواند به جلوگیری از ورود باکتری ها و نفوذ آنها به نواحی زیرین جلوگیری کرده و در واقع این مرحله کامپوزیت دندان باعث محافظت از دندان در برابر آسیب می‌شود.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان مدنی شمالی، نبش خیابان حیدری (لشگر)، پلاک ۱۰۸۶/۲ طبقه سوم

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان