ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان چیست

ایمپلنت دندان چیست

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان راه حل محبوب و موثری برای جایگرینی دندان های از دست داده شده است. اولین سوال این است که ایمپلنت چیست؟ قبل از اینکه ایمپلنت به وجود بیاید، افراد دارای پروتز دندان قادر به جویدن انواع بسیاری از مواد غذایی نبودند. امروزه این مشکل با استفاده گسترده از ایمپلنت دندان مرتفع شده است. کوتاهترین تعریف ایمپلنت دندان می تواند این باشد که “ایمپلنت یک دندان مصنوعی دائمی برای جایگزینی دندان و یا دندان های از دست رفته است که درست همانند دندان های طبیعی عمل می کند”. ایمپلنت های دندانی طراحی شدند تا ساختار طبیعی دندان را تقلید کنند و یک پایه باثبات برای تاج یا پل دندان فراهم کنند. ایمپلنت ها فواید بسیاری از جمله ظاهر خوب، بالا بردن توانایی جویدن، و دوام طولانی مدت را عرضه می‌کنند. فهمیدن پروسه درمان و ملاحظات اطراف انجام ایمپلنت برای افرادی که به دنبال این روش هستند تا سلامت دندان و زیبایی ظاهر خود را حفظ کنند واجب است.

اولین قدم در پروسه ایمپلنت مشاوره و بررسی دهان توسط متخصص است. در طول جلسه اولیه، دندانپزشک سلامت دهان بیمار را ارزیابی می‌کند، در مورد هدف های درمان صحبت می‌کند و این نکته که شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید یا خیر را در نظر می‌گیرد. فاکتورهایی از جمله سلامت دندان و دهان، تراکم استخوان فک و عادت های سلامت دندان ها درنظر گرفته می شود.

اگر بیمار واجد شرایط برای پروسه ایمپلنت دندان بود، قدم بعدی روند پایه گذاری ایمپلنت است. این پروسه معمولا توسط بی حسی انجام می‌‌شود تا دندانپزشک از راحتی بیمار حاصل پیدا کند. یک برش کوچک در بافت لثه و یک سوراخ داخل استخوان فک ایجاد می‌شود تا ایمپلنت جایگزاری شود. در مرحله بعد، ایمپلنت با دقت بالا دراستخوان قرار می گیرد.بعد از جایگزاری ایمپلنت پروسه پیوند استخوانی صورت می گیرد. این مرحله زمانی اتفاق می افتد که ایمپلنت با بافت استخوانی اطراف ادغام شده و یک پایه قوی و باثبات را برای ترمیم دندان به وجود می آورد. پیوند استخوانی معمولا چندماه طول می کشد.

 

loan background 1 - ایمپلنت دندان چیست؟
loan-cover

 

زمانی که پیوند استخوانی تکمیل شود، آخرین قدم در پروسه ایمپلنت جایگزاری تاج و یا پل دندان است. این ایمپلنت کاملا مطابق رنگ، شکل و سایز دندان طبیعی بیمار ساخته شده و نتیجه ای یک پارچه و ظاهری طبیعی را ارائه می دهد.

اغلب جنس ایمپلنت از تیتانیوم می باشد تا بهتر با بدن سازگاری ایجاد کند هدف به صورت کلی این است که فیکسچر به طور صحیح با استخوان فک جوش بخورد و بدن در مقابل جنس خارجی واکنش نشان ندهد، از همین رو جنس ایمپلنت ها بسیار مهم می باشد، اگر کیفیت قابل قبولی نداشته باشد ممکن است زنگ بزند و یا ایجاد عفونت کند بنابراین تا حد امکان از ایمپلنت های متفرقه استفاده نکنید، البته ایمپلنت هایی با جنس سرامیک و پلاستیک های آزمایشگاهی هم در بازار موجود می باشند که کارایی خوبی را از خود نشان داده اند، کشور هایی که می توانند ایمپلنت های مناسب تولید کنند عبارت اند از: 

      •  آمریکا
      • سوئیس
      • آلمان
      • کره
      • ایتالیا
      • فرانسه
      • سوئد
      • چین

درست است که ایمپلنت های دندان فواید زیادی را ارائه می دهند اما بهتر است یک سری ملاحظات را حتما در نظر داشته باشید. در ابتدا استمرار در حفظ بهداشت دهان و دندان برای موفقیت و پایداری ایمپلنت حیاتی است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم به همراه چک آپ های روتین از موارد مهم در جلوگیری از بیماری های لثه است و همچنین سلامت ایمپلنت را تصمین می کند.

دوما، افرادی که ایمپلنت را در نظر دارند باید به یک سبک زندگی سالم پایبند باشند. فاکتورهایی از جمله سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد الکل و تغذیه ضعیف می تواند تاثیر منفی در موفقیت ایمپلنت داشته باشد. حیاتی است که در مورد هرگونه عادت های لایف استایل خود با دندانپزشک مشورت کنید و برای به دست آوردن نتیجه بهتر در صورت لزوم تغییراتی را اعمال کنید.سوما، نیاز است تا مراجعینی که شرایط پزشکی خاص دارند قبل از انجام هرگونه پروسه ایمپلنت با دکتر خود مشورت کنند. شرایطی از جمله دیابت غیرقابل کنترل، اختلالات خودایمنی و مصرف داروی خاص که ممکن است بر روی سلامت استخوان تاثیرگذار باشد؛ می تواند بر روی موفقیت پروسه ایمپلنت نیز تاثیر بگذارد. ضروری است تا هرگونه اطلاعات پزشکی خود را برای دکتر متخصص بازگو کنید تا از موفقیت حاصل کار اطمینان حاصل کنید.

انواع ایمپلنت دندان

روش های متقاوتی از ایمپلنت وجود دارد که هرکدام برای نیازهای به خصوصی طراحی شده است. این روش ها شامل ایمپلنت های داخل استخوانی، ایمپلنت تحتانی و ایمپلنت گونه ای است.

ایمپلنت های داخل استخوانی یکی از رایج ترین مدل های ایمپلنت است. این نمونه معمولا از تیتانیوم ساخته شده اند و ظاهری شبیه استوانه کوچک دارند. این ایمپلنت ها مستقیما داخل استخوان فک یعنی جایی که با بافت های استخوان ادغام می شوند قرار می گیرند. زمانی که ایمپلنت به طور کامل ادغام شود، تاج و یا پل دندان به آن اضافه می شود تا دندان یا دندان های از دست رفته را به حالت اول بازگرداند.

برای بیمارانی که استخوان فک سالمی ندارند تا بتوانند ایمپلنت های داخل استخوانی را پشتیبانی کنند، ایمپلنت های تحتانی جایگزینی برای ایمپلنت های داخل استخوانی هستند. بجای جایگزاری مستقیم در داخل استخوان فک، ایمپلنت های تحتانی بالای استخوانی اما زیر بافت لثه قرار می گیرند.

ایمپلنت های گونه ای مدل های تخصصی هستند که در مواردی استفاده می شوند که تحلیل شدید استخوان در فک بالا وجود دارد. این ایمپلنت ها بلندتر از ایمپلنت های رایج هستند و بجای استخوان فک داخل استخوان گونه قرار می گیرند. این مدل ایمپلنت ها حتی وقتی استخوان کوچکی در فک بالا موجود است هم می توانند پایه باثباتی را برای پین شدن دندان باشند.

علاوه بر این مدل ها، مینی ایمپلنت ها نیز وجود دارند. مینی ایمپلنت ها قطر کمتری نسبت به ایمپلنت های معمولی دارند و به دلیل خاصیت تهاجمی کمتر می توانند گزینه مناسبی برای بیمارانی باشند که تراکم استخوان آنها برای پشتیبانی از ایمپلنت های بزرگتر کافی نیست.  

انتخاب نوع ایمپلنت بستگی به فاکتورهای متفاوتی از جمله سلامت دهان مراجعه کننده، تراکم استخوان فک و هدف درمان دارد. مشاوره با متخصص در زمینه انتخاب مناسب ترین نوع ایمپلنت، کمک شایانی به شما می کند.

implant facilities - ایمپلنت دندان چیست؟

مزایای ایمپلنت دندان

مزایای ایمپلنت

ایمپلنت ها مزایای زیادی نسبت به روش های قدیمی جایگزینی دندان مانند دندان های مصنوعی دارند. این مزایا ایمپلنت ها را تبدیل به راه حلی محبوب و تاثیرگذار کرده اند. در ادامه با تعدادی از مزایای کلیدی ایمپلنت ها آشنا می شویم:

  1. ایمپلنت ها برای داشتن دندان هایی زیبا و طبیعی مانند طراحی شده اند. این ایمپلنت ها طوری طراحی شده اند که از نظر رنگ، شکل و سایز نتیجه کاملا طبیعی و بی نقضی را به بیمار بدهند. برخلاف دندان های مصنوعی که گاهی می توانند ظاهری کاملا مصنوعی و یا حجیم را به دندان های شما بدهند، ایمپلنت ها کاملا با دندان های دیگر هم پوشانی دارند.
  2. ایمپلنت دندان پایه امن و باثباتی را برای جویدن و گاز گرفتن فراهم می کند و بدون ایجاد محدودیتی به افراد اجازه لذت بردن از غذاهای مورد علاقه اشان را می دهد. برخلاف دندان های مصنوعی که ممکن است در حین غذا خورد لیز بخورند و یا جابجا شوند، ایمپلنت ها ثابت در سرجای خود باقی مانده و تجربه جویدن راحتی را به افراد می دهد.
  3. از دست دادن دندان ها می تواند بر روی صحبت کردن افراد تاثیر گذاشته و باعث شود تلفظ های نامفهومی داشته باشند. ایمپلنت ها گپ ها را پر می کند، وضوح صحبت کردن را بهبود می بخشد و به افراد کمک می کند صحبتی طبیعی و با اعتماد به نفس داشته باشند.
  4. ایمپلنت راه حل دراز مدتی برای دندان های از دست رفته است. با مراقبت های صحیح این ایمپلنت ها می توانند در تمام طول عمر شما دوام بیاورند. برخلاف دندان های مصنوعی یا بریج ها که ممکن است در طول زمان به تغییرات و یا تعویض احتیاج داشته باشند، ایمپلنت ها راه حلی دائمی ارائه داده و نیاز به تعمیرات مکرر را از بین می برند.
  5. زمانی که یک دندان را از دست می دهیم، استخوان فک مربوط به همان دندان ممکن است به دلیل عدم تحریک به مرور زمان فاسد شود. ایمپلنت های دندانی استخوان فک را در طول دوره پیوند استخوانی تحریک کرده، از فقدان استخوان جلوگیری کرده و تراکم و نیروی خود را حفظ می کند. این اتفاق نه تنها ساختار صورت را حفظ می کند بلکه به سلامت کلی دهان و دندان هم کمک می کند.
  6. برخلاف بریج ها که نیازمند سالم بودن دندان های مجاور هستند تا بتواند مراحل ترمیم را انجام دهند، ایمپلنت های دندانی برای داشتن عملکرد درست به دندان های مجاور خود نیازمند نیستند. این مسئله ساختار طبیعی دندان را حفظ کرده و ریسک آسیب به دندان های اطراف را کاهش می دهد. به علاوه تمیز کردن ایمپلنت ها آسان بوده، بهداشت دهان را ارتقا داده و ریسک بیماری های لثه یا پوسیدگی دندان را کاهش می دهد.
  7. داشتن یه لبخند زیبا به طرز قابل توجهی می تواند اعتماد به نفس را بالا برده و کیفیت زندگی را ارتقا ببخشد. ایمپلنت ها راه حلی کاربردی را برای دندان های از دست داده ارائه می دهند و به شما لبخند، غذا خوردن و صحبت کردن همراه با اعتماد به نفس را هدیه می دهد.

معایب ایمپلنت

درست است که ایمپلنت ها فواید زیادی دارند، مهم است که بدانیم تعدادی هم عوارض در مورد روش های جایگزینی دندان وجود دارد که به بهتر است به آن بپردازیم:

  • هزینه: ایمپلنت ها می توانند نسبت به روش های دیگر جایگزینی دندان مانند دندان مصنوعی و یا بریج ها گران تر باشند. هزینه اولیه ایمپلنت دندانی می تواند قابل توجه باشد مخصوصا اگر تعداد زیادی دندان به ایمپلنت احتیاج داشته باشند. به علاوه ممکن است همه هزینه درمان شامل بعضی از بیمه ها نشود.
  • پروسه جراحی: انجام ایمپلنت شامل پروسه جراحی می شود که می تواند نسبت به دیگر روش های جایگزاری دندان زمان ریکاوری طولانی تری را طی کند. پروسه ایمپلنت شامل سوراخ کردن استخوان فک و پین گذاری ایمپلنت می شود که می تواند باعث ایجاد مقداری درد و ورم شود. بعضی از افراد ممکن است موارد دیگری از جمله عفونت را تجربه کنند.
  • پروسه ای زمان بر: ایمپلنت های دندانی معمولا نیازمند ملاقات های متعدد با دندانپزشک و طول درمان دراز مدت هستند. بعد از اینکه ایمپلنت جایگزاری شد، یک فاز بهبود به نام پیوند استخوانی وجود دارد که در واقع زمانی است که ایمپلنت در حال ادغام شدن با استخوان فک است. این پروسه می تواند تا چندماه طول بکشد.
  • برای همه مناسب نیست: ایمپلنت ها ممکن است برای همه مناسب نباشند به خصوص برای افرادی که شرایط و یا عادت های سلامتی خاصی مانند سیگار کشیدن یا دیابت غیرقابل کنترل دارند. این فاکتورها می‌توانند بر موفقیت پروسه درمان و پایداری آن تاثیر بگذارند.
  • فقدان استخوان: در بعضی از موارد افرادی هستند که ممکن است تراکم استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت‌ را در فک خود نداشته باشند. ممکن است بعضی از افراد قبل از جایگزاری ایمپلنت به پیوند استخوان احتیاج داشته باشند. این پروسه اضافی پیچیدگی و هزینه بیشتری را برای افراد به وجود می‌آورد.
  • مشکلات احتمالی: گرچه این موضوع خیلی نادر است اما ممکن است اگر ایمپلنت در فک بالا جایگزاری شود، در طول پروسه درمان عفونت، آسیب عصبی و یا مشکلات مربوط به سینوس ها پیش آید. چک آپ های منظم و بهداشت دهان مناسب ضروری است تا ریسک این مشکلات را به حداقل برساند.
  • مراقبت زمان بر: ایمپلنت ها نیازمند پروسه مراقبتی طولانی مدتی هستند. تمرینات بهداشتی مماسب مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و ملاقات های منظم به حفظ طولانی مدت ایمپلنت کمک می‌کنند.

 

عوامل موثر بر قیمت ایمپلنت

  • جنس ایملپنت
  • کشور سازنده ایمپلنت
  • نوع متریال ایمپلنت
  • زمان کاشت ایمپلنت
  • پزشک متخصص کاشت دندان

با همه این ها، عوامل دیگری در تعیین قیمت ایمپلنت وجود دارند مثلا تعداد ایمپلنت های مورد نیاز شما قطعا در هزینه نهایی تاثیرگذار خواهد بود یا در برخی موارد که استخوان بیمار کم شده است و اصطلاحا تحلیل رفته است یا بیمار دارای پوکی استخوان باشد، نیاز به روش پیوند استخوان می باشد  که به هزینه نهایی اضافه خواهد شد.

اما درمان دیگری بنام جراحی سینوس لیفت ممکن است به کاشت دندان شما اضافه شود که هزینه نهایی شما را افزایش دهد. بطور کلی برای دانستن قیمت ایمپلنت خود می توانید از مشاوره رایگان بهره مند شوید و با شماره های ما تماس بگیرید. همچنین می توانید در فرم همین صفحه اطلاعات خود را تکمیل کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

 

 

ایمپلنت کره ای در ایران بسیار مورد استقبال پزشکان قرار گرفته اند. دلیل استقبال گسترده از این نوع ایمپلنت جنس، کیفیت عالی و طول عمر بالای ایمپلنت های کره ای می باشد. آمار بسیار بالای موفقیت ایمپلنت های کره ای از عوامل مهم در استفاده از این نوع ایمپلنت ها می باشد. همچنین قیمت ایمپلنت کره ای در سال ۱۴۰۲ بسیار مناسب است و به همین دلیل بیماران زیادی از این نوع ایمپلنت استفاده می کنند.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان شهید مدنی، نرسیده به تقاطع سبلان، خیابان طیرانی پلاک ۳۰

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان