عصب کشی چه علائمی دارد؟

عصب کشی چه علائمی دارد؟

بدن انسان سیستم پیچیده‌ای دارد که هر ارگان و ساختار نقش خاصی را در سلامت بدن ایفا می‌کند. در میان این ارگان ها دندان یک بخش حیاتی است که به جویدن، صحبت کردن، حفظ زیبایی ساختار صورت کمک می کند. اگرچه به دلیل عوامل مختلف مانند بهداشت ضعیف دهان و دندان، آسیب های وارد شده به دندان یا پوسیدگی ها دندان می‌تواند عفونت کند یا آسیب ببیند که این اتفاق در نهایت منجر به انجام عصب کشی دندان می‌شود. قبل از بررسی علائم عصب کشی بهتر است یک سری اطلاعات پایه در مورد آنکه عصب کشی چیست و چند نوع عصب کشی داریم به دست آوریم. پروسه عصب کشی دندان شامل برداشتن پالپ عفونی شده از حفره داخلی دندان، عفونت زدایی و پر کردن آن ناحیه برای جلوگیری از ایجاد عفونت بیشتر است. این درمان زمانی ضروری است که پالپ دندان شما به دلیل پوسیدگی یا ترک خوردگی عفونت کرده یا آسیب دیده باشد. علائم دندانی که باید عصب کشی شود متعدد است. بررسی این علائم به شما کمک می کند تا بدانید نیازمند عصب کشی دندان هستید یا خیر.

  • دندان درد شدید: علائم مختلفی وجود دارد برای آنکه به شما نشان دهد به عصب کشی دندان نیاز دارید یا خیر. یکی از رایج ترین علائم عصب کشی دندان که نشان می‌دهد شما نیازمند عصب کشی دندان هستید دندان درد شدید و مداوم است. این درد اغلب از لایه های داخلی دندان که به آن پالپ می گویند و شامل عصب و رگ های خونی است، ایجاد می شود. وقتی پالپ دندان عفونت می‌کند یا ملتهب می شود، درد آن می تواند با تغییر دما یا اعمال فشار بدتر شود. درد ممکن است مقطعی یا مداوم باشد اما بهرحال کارهای روزانه شما را مختل کرده و بر روی کیفیت زندگی شما تاثیر می‌گذارد.
  • حساسیت به دمای سرد یا گرم: یکی دیگر از علائم عصب کشی دندان حساسیت به مواد غذایی و نوشیدنی های سرد یا گرم است. اگر دندان در برابر تغییر دمای مواد حساسیت نشان دهد احتمال آن وجود دارد که پالپ دندان دچار مشکل شده و به عصب کشی احتیاج دارد. پالپ آسیب دیده به خوبی نمی تواند از عصب داخل دندان محافظت کند و این منجر به افزایش حساسیت دندان می‌شود. این حساسیت می‌تواند بین دردی ملایم تا شدید متغییر باشد.
  • احساس التهاب: در بعضی از موارد، افراد ممکن است التهاب و تورمی را در لثه خود احساس کنند. وقتی پالپ عفونت می کند، این عفونت می تواند به بافت های اطراف دندان سرایت پیدا کرده و منجر به التهاب و باد کردن بافت ها شود. این التهاب می تواند مشکلاتی را در هنگام جویدن یا گاز زدن ایجاد کند. همچنین ممکن است باعث قرمز شدن لثه شود.
  • تیرگی دندان: علاوه بر این ها یکی دیگر از علائم عصب کشی دندان می تواند بی رنگی یا تیره شدن دندان باشد که نشانه نیاز به پروسه عصب کشی دندان است. این تیرگی زمانی اتفاق می‌افتد که پالپ دندان بر اثر عفونت یا جراحت مرده باشد. در نتیجه دندان ممکن است از بافت های اطراف خود تیره تر شود. این تغییرات در رنگ نشانه واضحی از نیاز به عصب کشی دندان است.
  • آبسه دندان: حضور برجستگی جوش مانند بر روی لثه نزدیک دندان آسیب دیده می تواند از علائم عصب کشی دندان باشد. این برجستگی که به آبسه دندان معروف است زمانی تشکیل می شود که بر اثر عفونت چرکی در آن ناحیه جمع شود. این برجستگی می تواند درد و التهاب به وجود آورد که این عفونت شدید نشان می‌دهد که شما نیازمند اقدام فوری برای عصب کشی دندان هستید.

اگر دندان را عصب کشی نکنیم التهاب و عفونت می تواند پیشرفت کند و منحر به ایجاد درد و سرایت آن به قسمت های دیگر مانند صورت و فک شود. باکتری می تواند به راحتی وارد گردش خون شود و بر روی قسمت های دیگر بدن هم تاثیر بگذارد. طبق تحقیقات ارتباط زیادی بین عفونت دهانی با مشکلات دیگر بدن مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت و عفونت های تنفسی وجود دارد.  غفلت از درمان عصب کشی دندان نه تنها سلامت دندان های شما را به خطر می‌اندازد بلکه ریسک مشکلات فیزیکی هم افزایش می‌دهد.

 

علائم عصب کشی و نیاز به عصب کشی

همانطور که قبلا گفتیم دندان‌ها یکی از بخش های مهم بدن هستند که به ما در عمل جویدن، درست و واضح صحبت کردن و حفظ زیبایی ساختار صورت کمک می کنند. فاکتورهای زیادی وجود دارد که می تواند شما را به سمت انجام پروسه عصب کشی سوق دهد. قبلا به علائم عصب کشی دندان اشاره کردیم اما حالا می خواهیم بررسی کنیم که چه عواملی باعث می شود که ما به این پروسه دندانپزشکی نیازمند شویم.

یکی از دلایل اصلی که به ما می گوید چرا به عصب کشی دندان احتیاج داریم پوسیدگی دندان است. پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می افتد که که باکتری های داخل دهان ما شروع به تولید اسید کند که این اسید به مینای دندان آسیب می زند. در واقع مینای دندان یک لایه محافظتی بیرونی است که از دندان‌ها حفاظت می کند. اگر دندان درمان نشود این پوسیدگی می تواند به نواحی عمیق تر دندان پیشروی کند و به پالپ برسد. پالپ دندان که داخلی ترین لایه دندان است و شامل عصب و رگ های خونی می شود. وقتی پالپ عفونت می کند یا ملتهب می شود می تواند درد شدیدی ایجاد کند و این نشانه آن است که شما به عصب کشی دندان احتیاج دارید.

بهداشت ضعیف دندان یکی دیگر از علائم عصب کشی دندان است که بسیار قابل توجه می باشد. اگر شما دندان خود را مرتبا مسواک نزنید یا نخ دندان نکشید پلاک ها بر روی سطح دندان شما ساخته می‌شوند. پلاک ماده چسبناکی است که شامل باکتری می شود و اگر از سطح دندان برداشته نشود می تواند تبدیل به جرم دندان شود.

جرم دندان که به آن تارتار (tartar)هم می گویند یک جرم سفت و زرد رنگ مانند است که بر روی سطح دندان ساخته می‌شود و می تواند منجر به بیماری های لثه و دیگر مشکلات دهان و دندان شود. جرم دندان زمانی ساخته می شود که پلاک دندان که شامل باکتری ها و خرده های غذا است؛ از طریق مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن از سطح دندان برداشته نشود. به مرور زمان پلاک سفت شده و تبدیل به جرم دندان می‌شود که فقط توسط متخصص دندانپزشکی برداشته می‌شود.

آسیب وارد شده به دندان می‌تواند دیگر علائم عصب کشی و نشان دهنده نیاز به عصب کشی دندان باشد. آسیب های مربوط به ورزش یا تصادف می تواند باعث ایجاد ترک خوردگی یا شکستگی در دندان شود و پالپ دندان را در معرض ورود باکتری‌ها قرار دهد. حتی اگر آسیب قابل دیدنی برای دندان وجود نداشته باشد باز هم آسیب می تواند تامین خون به پالپ دندان را مختل کرده و منجر به مرگ پالپ و در نهایت عفونت شود.

در بعضی موارد علائم عصب کشی ممکن است به دلیل پروسه های دندانپزشکی قبلی نیاز شود. به طور مثال پر کردن متعدد دندان در طول زمان های مختلف می تواند ساختار دندان را ضعیف کند و آن را مستعد عفونت قرار دهد. انجام مکرر پروسه‌های دندانپزشکی دیگر مانند روکش یا بریج های متعدد می تواند سلامت دندان را به خطر بیاندازد.

علاوه بر این شرایط پزشکی خاص می تواند درصد نیاز به عصب کشی دندان را بالا ببرد. به طور مثال افرادی تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی قرار می‌گیرند ممکن است خشکی دهان را تجربه کنند که این رویداد ریسک ابتلا به پوسیدگی و عفونت دندان را بالا می‌برد. مشابه این اتفاق برای افرادی با سیستم ایمنی ضعیف می افتد. به طور مثال افرادی با مشکلات HIV یا بیماری های خودایمنی ممکن است بیشتر در معرض عفونت دهان و دندان قرار بگیرند.

علائم عصب کشی و نیاز به عصب کشی

نیاز به عصب کشی دندان

 

آیا دندان عصب کشی شده درد دارد؟

انجام پروسه عصب کشی می تواند برای بسیاری از افراد ترسناک باشد. تشخیص علائم عصب کشی و نیاز به انجام دادن عصب کشی در ذهن خیلی از افراد همراه با درد و اضطراب است و همیشه سوال می پرسند که آیا دندان عصب کشی شده درد دارد؟ اگرچه باید اشاره کرد پیشرفت در ابزار دندانپزشکی و تکنولوژی های به کار رفته در درمان، تجربه عصب کشی را به طور چشم گیری ارتقا داده است.

قبلا با روند عصب کشی و مراحل آن اشنا شده ایم. وقتی شما علائم عصب کشی را چک کرده و متوجه می شوید که به این پروسه درمانی احتیاج دارید قدم بعدی که به آن فکر می کنید هزینه عصب کشی و درد این پروسه است. ضروری است بدانیم که این خود پروسه عصب کشی دندان نیست که درد ایجاد می کند بلکه منشا درد پالپ عفونی یا ملتهب شده است.

قبل از شروع انجام عصب کشی دندان، دندانپزشک مقداری بی حسی را به نواحی اطراف دندان آسیب دیده وارد می کند. این اتفاق به شما اطمینان می دهد که بیماران هیچ دردی را در طول پروسه حس نمی کنند. در بعضی موارد دندانپزشک ممکن است گزینه های تسکین دهنده دیگری مانند نیتروز اکسید یا همان گاز خنده را به بیماری که درجه بالایی از اضطراب را تحمل می کند پیشنهاد دهد. .

در طول سال ها تکنولوژی دندانپزشکی پیشرفت کرده است و به راحتی انجام پروسه ها از جمله عصب کشی دندان کمک کرده است. امروزه دندانپزشکان از ابزار کوچکتر و دقیق تر استفاده می کنند که میزان تهاجم پروسه را بسیار کاهش می دهد. علاوه بر این ابزارهای پیشرفته جایگزین ابزار سنتی شده اند و روند درمان را سریعتر می کنند. این تکنیک ها و ابزارها باعث می شود شما مدت زمان کوتاهتری را بر روی صندلی دندانپزشکی سپری کنید.

بعد از اتمام پروسه عصب کشی دندانپزشکان معمولا داروهای تسکین دهنده ای را تجویز می کنند تا بی قراری های بیمار را از بین ببرند. اگرچه مهم است تا خاطر نشان کنیم سطح دردی که افراد بعد از عصب کشی تجربه می کنند با یکدیگر متفاوت است. بعضی از افراد ممکن است حساسیت کم و ملایمی را تجربه کنند در حالیکه افراد دیگر ممکن است هیچ دردی را تحمل نکنند. این تفاوت در میزان درد به عوامل مختلفی از جمله شدت عفونت یا التهاب بستگی دارد.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان مدنی شمالی، نبش خیابان حیدری (لشگر)، پلاک ۱۰۸۶/۲ طبقه سوم

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان