اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه می شود

اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه می شود

عصب کشی دندان چیست؟

اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه می‌شود؟ این سوالی است که بسیاری از افراد می‌پرسند. برای پاسخ به این سوال در ابتدا باید گفت هیچوقت نباید مشکلات مربوط به دندان را آسان گرفت و از آن گذشت. یکی از مشکلاتی که باید فورا تحت درمان قرار بگیرد عصب کشی دندان است. اگر بخواهیم بدانیم عصب کشی چیست؟ باید گفت عصب کشی دندان پروسه ای است که برای نجات دندان از آسیب و عفونت شدید انجام می‌شود. اگرچه اگر این درمان نادیده گرفته شود یا به تاخیر بیفتد عواقب آن می‌تواند دردناک باشد. بعضی از افراد به دلیل هزینه عصب کشی، دندان را به حال خود رها می کنند اما باید توجه کرد که عواقبی که عصب کشی نکردن دندان به دنبال دارد هزینه‌های خیلی بیشتری را برای شما به وجود می‌آورد. 

برای اطمینان از پوسیدگی دندان و نیاز به عصب کشی بهتر است عکس رادیوگرافی از دندان مورد نظر تهیه کرده و به متخصص عصب کشی دز تهران نشان دهید. دندانپزشک عکس دندانی که نیاز به عصب کشی دارد را بررسی کرده و تصمیم قطعی در مورد انجام این پروسه دندانپزشکی را به شما می‌دهد.

 

عوارض و خطرات عصب کشی نکردن دندان خراب

  • وقتی دندانی عفونت می‌کند یا دچار پوسیدگی شدید می‌شود می‌تواند درد شدیدی را ایجاد کند. داخلی ترین قسمت دندان که به پالپ دندان معروف است شامل عصب و رگ های خونی است که که وقتی عفونت کند متورم می‌شود. اگر دندان را عصب کشی نکنیم این التهاب می تواند پیشرفت کند و منحر به ایجاد درد و سرایت آن به قسمت‌های دیگر مانند صورت و فک شود. این درد تاثیر به سزایی بر روی زندگی روزانه، غذا خوردن، صحبت کردن و حتی مشکلات خواب دارد.
  • دندان عفونی شده ای که عصب کشی نشده است می تواند به تشکیل آبسه (abscess) که در واقع بافتی پر از چرک است در ریشه دندان منجر شود. آبسه نشانه ی آن است که عفونت علاوه بر خود دندان به بافت‌های اطراف هم سرایت پیدا کرده است. این می تواند منجر به تورم، قرمزی و درد بیش از حد در ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته می‌شود. علاوه بر این آبسه می‌تواند به تب، بی قراری و حتی مشکلاتی در باز کردن دندان به وجود آورد. در موردهای شدید عفونت ممکن است به دیگر قسمت‌های بدن سرایت پیدا کرده و سلامت بدن را به خطر بیاندازد.
  • اگر دندان را عصب کشی نکنیم عفونت می‌تواند پیشرفت کند و کاملا به ساختار دندان آسیب بزند. این پوسیدگی می‌تواند به سمت ریشه دندان پیشروی کند و ثبات دندان را به خطر بیاندازد. در نتیجه دندان ممکن است لق شود یا در نهایت بیافتد. از دست دادن یک دندان طبیعی نه تنها روی توانایی جویدن و صبحت کردن صحیح می‌تواند تاثیر بگذارد بلکه می‌تواند بر روی زیبایی صورت و اعتماد به نفس افراد تاثیر بگذارد.
  • اگر دندان را عصب کشی نکنیم این اتفاق می تواند به دندان‌های مجاور هم آسیب بزند و منجر به پوسیدگی و عفونت شود. باکتری می تواند به راحتی وارد گردش خون شود و بر روی قسمت‌های دیگر بدن هم تاثیر بگذارد. طبق تحقیقات ارتباط زیادی بین عفونت دهانی با مشکلات دیگر بدن مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت و عفونت‌های تنفسی وجود دارد.  غفلت از درمان عصب کشی دندان نه تنها سلامت دندان‌های شما را به خطر می اندازد بلکه ریسک مشکلات فیزیکی هم افزایش می‌دهد.

 

اگر دندان عصب کشی شده پر نشود چه میشود؟

یکی از مشکلاتی که باید به آن توجه کرد پر کردن دندان عصب کشی شده است. درمان عصب کشی شامل شامل برداشتن بافت آسیب دیده یا عفونی شده از داخل حفره پالپ دندان و پر کردن آن برای جلوگیری از عفونت بیشتر است. اگرچه پر نکردن دندان بعد از عصب کشی یا به تعویق انداختن آن ممکن است عواقب بیشتری داشته باشد.

اگر دندان عصب کشی شده پر نشود در برابر عفونت آسیب پذیر می شود. باکتری می تواند دوباره وارد دندان شود و پوسیدگی یا عفونت بیشتری را ایجاد کند. این اتفاقات می تواند منجر به درد دائمی شود که ممکن است بسیار طاقت فرسا شود و بر روی فعالیت های روزانه مانند غذا خوردن، صحبت کردن یا خوابیدن تاثیر بگذارد. این درد ممکن است به بقیه نواحی مانند صورت و فک سرایت پیدا کند و رها شدن از درد را دشوار کند. نادیده گرفتن پر کردن دندان می تواند بر روی کیفیت و آسودگی زندگی شدیدا تاثیر بگذارد.

عوارض پر نکردن دندان عصب کشی شده

  • پر نکردن دندان عصب کشی شده دندان را ضعیف تر کرده و در برابر ترک خوردن و شکستگی آسیب پذیر می شود. برداشتن بافت عفونی شده یا آسیب دیده در طول پروسه عصب کشی می تواند حفره ای در داخل دندان ایجاد کند و ساختار آن را به چالش بکشد. در طول زمان ممکن است دندان مشکلاتی را در زمینه جویدن یا گاز زدن پیدا کند و بعدا دچار ترک خوردگی شود. دندان ترک خورده نه تنها باعث ایجاد درد می شود بلکه نیازمند درمان های بیشتری از جمله کشیدن یا روکش کردن می‌شود.
  • اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه می‌شود؟ در واقع عصب کشی نکردن دندان منجر به تشکیل آبسه دندان می شود. باکتری می تواند وارد حفره داخل دندان شده و باعث تشکیل عفونت شود که این عفونت می تواند به بافت‌های اطراف سرایت پیدا کند. این اتفاق می تواند منجر به تشکیل آبسه ای دردناک که متورم و قرمز خواهد بود شود. آبسه می تواند منجر به تب کردن و سختی در باز کردن دهان شود. در موارد شدید عفونت می تواند به دیگر بخش های بدن هم سرایت پیدا کند.
  • اگر دندان عصب کشی شده پر نشود پوسیدگی یا عفونت می تواند پیشرفت کند و باعث آسیب جبران ناپذیری به دندان و ساختار آن شود. این اتفاق می تواند نتیجتا از دست دادن دندان یا از طریق کشیدن شود یا آنکه دندان به اندازه ای لق شود که به طور طبیعی بیوفتد. از دست دادن یک دندان طبیعی می تواند عواقب قابل توجهی را به دنبال داشته و بر روی توانایی جویدن و صحبت کردن درست افراد تاثیر بگذارد. این اتفاق همچنین می تواند بر روی اعتماد به نفس افراد تاثیر بگذارد.

 

آیا دندانی که نیاز به عصب کشی دارد می‌تواند خود را ترمیم کند؟

در برخی موارد، دندان‌ها می‌توانند تا حدودی خود را ترمیم کنند. به عنوان مثال، اگر یک دندان دچار آسیب جزئی یا پوسیدگی سطحی شود، بدن ممکن است بتواند مناطق آسیب دیده را از طریق بزاق و مواد معدنی غذایی مجدداً معدنی کند.

اما زمانی که پالپ عفونی یا ملتهب می‌شود دیگر دندان نمی‌تواند خود را ترمیم کند و نیاز به عصب کشی توسط متخصص عصب کشی دارد.

آیا پر نکردن دندان عصب کشی شده روی دندان‌های مجاور هم تاثیر می‌گذارد؟

در پاسخ باید گفت بله. پر نکردن دندان عصب کشی شده می تواند بر روی دندان‌های مجاور هم تاثیر بگذارد. باکتری از دندان درمان نشده می تواند به دندان‌های مجاور پخش شود و عفونت یا پوسیدگی ایجاد کند. این می تواند اثر دومینو واری ایجاد کند و منجر به درمان‌های بیشتری شود که به از دست دادن دندان ختم می شود. غفلت از پر کردن دندان عصب کشی شده نه تنها سلامت دندان آسیب دیده را به خطر می اندازد بلکه ریسک مشکلات سلامت دندان‌های مجاور هم زیاد می کند.

علائم روکش نکردن دندان عصب کشی شده

آیا دندان عصب کشی شده باید روکش شود؟

اگر دندان عصب کشی شده روکش نشود چه میشود؟

قبلا در مورد آنکه اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه می شود صحبت کردیم. اما سوال دیگری که مطرح است این است که آیا دندان عصب کشی باید روکش شود؟ در واقع باید پاسخ داد بعد از انجام عصب کشی دندان ضروری است تا دندان روکش شود. روکش دندان یک لایه و کلاهک محافظ است که در اطراف دندان قرار می گیرد تا قدرت، عملکرد و ظاهر دندان را حفظ کند. اگرچه اگر روکش دندان بعد از پروسه عصب کشی دندان انجام نشود می تواند منجر به مشکلات و عواقب بیشتری شود. در ادامه به بررسی این مشکلات می پردازیم. دندان عصب کشی شده ضعیف تر می شود و به دلیل برداشتن بافت آسیب دیده یا عفونی شده در طول پروسه مستعد ترک خوردگی می شود. بدون حمایت و محافظت روکش، دندان در برابر فشارهایی از جمله گاز گرفتن و جویدن آسیب پذیر باقی می ماند. به مرور زمان این می تواند منجر به ترک خوردگی یا شکستن در داخل دندان شده و درد و آسیب بیشتری را ایجاد کند. دندان ترک خورده ممکن است نیازمند درمان بیشتر از جمله کشیدن یا پروسه‌های ترمیمی بیشتری باشد.

بدون محافظتی که روکش دندان ایجاد می کند، دندان عصب کشی شده مستعد عفونی شدن باقی می ماند. باکتری می تواند به راحتی وارد حفره ریشه دندانی که الان در معرض دید است شود و عفونت و پوسیدگی بیشتری را به وجود آورد. این اتفاق نتیجتا درد، حساسیت و نیاز به پروسه های درمانی اضافی را به وجود می‌آورد. غفلت از استفاده روکش دندان می‌تواند روند موفقیت و بهبود درمان عصب کشی دندان را با مشکل مواجه کند.

دندان عصب کشی شده اغلب نیازمند برداشتن مقدار قابل توجهی از ساختار طبیعی دندان است تا عفونت را از بین ببرد و عملکرد آن را حفظ کند. بدون جایگذاری روکش دندان دندان از محافظت کافی برخوردار نیست و در برابر فشارهای روزانه مانند جویدن یا گاز زدن استقامت کافی را ندارد. به مرور زمان این مشکل می تواند به از دست رفتن تدریجی ساختار دندان منجر شود و در نهایت دندان را ضعیف کند.

وجود نداشتن روکش دندان برای دندان عصب کشی شده می تواند تاثیر منفی بر روی زیبایی و اعتماد به نفس افراد داشته باشد. دندان عصب کشی شده ممکن است به مرور زمان بی رنگ شود و یا نسبت به دندان‌های اطراف تیره تر شوند. این اتفاق می تواند ظاهر افراد را تغییر داده و بر روی اعتماد به نفس افراد و لبخندشان تاثیر بگذارد. علاوه بر این بدون روکش دندان شکل و تراز دندان ممکن است با مشکل مواجه شود و بر روی ظاهر افراد تاثیر بگذارد. استفاده از روکش دندان می تواند ظاهر طبیعی دندان را حفظ کرده و زیبایی و عزت نفس را افزایش می‌دهد.

غفلت کردن از استفاده از روکش برای دندان عصب کشی شده ریسک از دست دادن دندان را افزایش می دهد. بدون حفاظتی که روکش برای دندان ایجاد می کند دندان بیشتر مستعد ترک خوردن، پوسیدگی و آسیب به ساختار می‌شود. در موارد شدید این مشکلات ممکن است منجر به کشیده شدن دندان شود. از دست دادن دندان طبیعی می تواند عواقب قابل توجهی داشته باشد و بر روی توانایی جویدن و صحبت کردن فرد تاثیر بسزایی بگذارد.

اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه میشود؟%
loan-cover

 

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. 

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: تهران، خیابان مدنی شمالی، سه راه لشکر، نبش خیابان حیدری، پلاک ۱۰۸۶/۲، طبقه سوم

ساعات کاری: این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

 

16 دیدگاه ها

  1. blank مختاری گفت:

    من از عصب کشی دندان خیلی می ترسم آیا درد شدیدی را تجربه خواهم کرد؟

  2. blank سیمین شبانی گفت:

    هزینه عصب کشی دندان چقدر میشه؟

  3. blank یوسفی گفت:

    سلام
    پارسال دندان ۴ و ۵ رو در دندانپزپشکی دیگری عصب کشی کردم خیلی درد داشتم
    اما دکتر متخصص گفت باید بری جراحی که عصب رو بکشن و جاش پر کنن
    اخه دردم مربوط به اعصاب نه دندون
    میتونید راهنمایی کنید؟؟

    • blank کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق گفت:

      سلام باید عکس دندان شما بررسی شود
      لطفا عکس رو برای شماره واتس اپ کلینیک بفرستید تا راهنمایی شوید طرح درمان شما مشخص شود و همین طور میتوانید با شماره کلینک تماس بگیرید
      ۰۲۱۷۷۵۵۵۲۲۰

  4. blank هلیایی گفت:

    سلام خسته نباشید من بین عصب کشی و کشیدن دندان آسیا موندم میشه
    راهنمایی کنید کسایی که عصب کشی کردن راضی بودن؟ و اینکه آیا هزینه ی بالایی داره؟

    • blank کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق گفت:

      سلام بهتر است دندان حفظ شود و برای عصب کشی به کلینیک مراجعه کنید که کار عصب کشی شما با کیفیت بالایی انجام شود تا ماندگاری داشته باشد
      برای بررسی هزینه به صفخه هزینه عصب کشی مراجعه کنید

  5. blank بیرامی گفت:

    من دندونم روکش کردم پانسمان کردن دوباره شروع میشه
    دردش شروع میشه

  6. blank قاسمپور گفت:

    سلام وقت بخیر دو تا از دندانهایم درد میکنه و آبسه کرده و نمی تونمآموکسی کلاو بخورم چه استفاده کنم چرکش کم بشه
    به خاطر حساسیتی که به آنتی بیوتیک دارم نمیتونم استفاده کنم

  7. blank محمد گفت:

    با سلام بنده نزدیک یک سال و نیم هستش که دندانم نیاز به عصب کشی داره و پول عصب کشی نداشتم با خودم گفتم که بعداً درست می کنم یا اینکه می کشم
    آیا به نظرتان دیرشده یعنی به دیگر دندان ها آسیب رسونده؟

    • blank کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق گفت:

      سلام باید عکس opg ارسال کنید تا درمان درست رو بتونیم ارائه بدیم اگه خیلی پوسیده شده باشه احتمال کشیدن دندان هست

  8. blank هانا گفت:

    سلام من دندونم درد میکنه و عکس گرفتم گفتن نیاز به عصب کشی داره
    الان دندونی که میخوام عصب کشی کنم… دندون بعدیش که داره در میاد درد میکنه
    میشه راهکار بدید

    • blank کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق گفت:

      سلام باید هرچه زودتر به کلینیک دندانپزشکی جهت درمان مراجعه کنید برای تسکین درد از مسکن ساده استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *