ایمپلنت دندان دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دندان دیجیتال

ایمپلنت دندان دیجیتال یک گرایش انقلابی در پروسه ایمپلنت دندان است که از تکنولوژی پیشرفته دیجیتال برای بالا بردن، راحتی و قابل پیش بینی بودن پروسه پین گذاری ایمپلنت استفاده می شود. در این روش تکنیک CAD و طراحی CAM را با تصویرسازی سه بعدی و نرم افزار برنامه ریزی مجازی ترکیب کرده اند تا یک برنامه درمان قابل درک و مجزا با توجه به نیازهای هر بیمار طراحی کنند. به همین دلیل هزینه ایمپلنت دیجیتال از هزینه ایمپلنت سنتی بیشتر است. 

در روش های قدیمی پروسه ایمپلنت دندان شامل اندازه گیری های دستی و آزمون و خطا انجام می شد تا محل جایگذاری ایمپلنت مشخص شود. اما با ایمپلنت دندان دیجیتال کل پروسه دیجیتالی شده است و شرایط برنامه ریزی و انجام دقیق پروسه را فراهم می کند.

اولین قدم در ایمپلنت دیجیتال انجام اسکن سه بعدی از دهان بیمار است که با استفاده از سی تی اسکن با پرتو مخروطی ( CBCT scan) یا اسکنرهای سه بعدی داخل دهانی انجام می شود. این اسکن ها عکس هایی با جزئیات از دندان‌ها، لثه و استخوان فک فراهم می کند و به دندانپزشک این اجازه را می دهد تا به حجم استخوان قابل دسترس دسترسی داشته باشد، هرگونه ساختار کالبدشناسی که ممکن است بر روی جایگاه ایمپلنت تاثیر گذارد را تشخیص دهد و جایگذاری گوشه های ایمپلنت را برنامه ریزی کند.

زمانی که اسکن انجام شد، نرم افزار تخصصی برای برنامه ریزی مجازی جایگاه ایمپلنت استفاده می شود. دندانپزشک می تواند مدل دیجیتالی دهان بیمار را دستکاری کند، جایگاه های متفاوت ایمپلنت را شبیه سازی کند و نتیجه ظاهری و فنی آن را قبل از انجام هرگونه پروسه فیزیکی ارزیابی کند.  این پروسه اجازه ارزیابی دقیق کیفیت و کمیت استخوان، بررسی پیچیدگی های احتمالی و سفارشی سازی سایز و شکل ایمپلنت برای کسب بهترین نتیجه را می دهد.

بعد از اینکه طرح مجازی کامل شد، راهنمای جراحی با استفاده از تکنولوژی CAD/CAM ساخته می شود. این راهنماها برپایه برنامه درمان دیجیتال شخصی سازی می شوند و در هنگام پروسه جایگذاری ایمپلنت خیلی دقیق در اطراف دندان‌ها و لثه بیمار قرار می گیرند.

در طول جراحی واقعی ایمپلنت، ابتدا بعد از اعمال بی حسی شکافی کوچک در لثه ایجاد می شود و سپس از راهنمای جراحی استفاده شده تا یک سوراخ کوچک در استخوان فک ایجاد شود. این سوراخ ها به عنوان راهنما برای جایگذاری ایمپلنت استفاده می شود. با کمک تکنولوژی دیجیتال ایمپلنت ها می توانند با کوچکترین تهاجمی جایگذاری شود و زمان جراحی را کاهش دهد که این امر منجر به تسریع روند ریکاوری بیمار می شود.

ایمپلنت دندان دیجیتال و مزایای آن

ایمپلنت دندان دیجیتال فواید بی شماری را در مقایسه با پروسه ایمپلنت های قدیمی ارائه می دهد و گرایش انقلابی را در زمینه ایمپلنت دندان ایجاد می کند.

یکی از فواید اولیه ایمپلنت دندان دیجیتال توانایی بالا بردن دقت در جایگذاری ایمپلنت است. با استفاده از تکنولوژی دیجیتال و برنامه مجازی، دندانپزشکان می توانند جایگاه، محل گوشه های ایمپلنت و عمق آنها را قبل از هرگونه اقدام فیزیکی به طور دقیق تعیین کنند. این روش نیاز به آزمون و خطا  را حذف می کند و ریسک خطاها یا پیچیدگی های در طول جراحی را کاهش می دهد.

ایمپلنت دیجیتال اجازه برنامه ریزی شخصی مخصوص هر بیمار و با توجه به نیازهای هر فرد به طور مجزا را می دهد. با اسکن سه بعدی دندانپزشکان می توانند به حجم استخوان در دسترس دسترسی پیدا کنند، هرگونه ساختار آناتومی که ممکن است بر روی جایگذاری ایمپلنت تاثیر گذارد را تشخیص می دهند و سایز و شکل ایمپلنت را شخصی سازی می کنند. این عوامل به افراد اطمینان می دهد که از لحاظ زیبایی، کاربرد و موفقیت طولانی مدت از نتیجه ای دقیق و رضایت بخش بهره مند خواهند شد.

کاربرد تکنولوژی دیجیتال در جایگذاری ایمپلنت می تواند زمان جراحی را به طرز قابل توجهی کاهش دهد. با کمک برنامه مجازی و راهنمای های جراحی دندانپزشکان می توانند با کمترین پیچیدگی و کوچکترین تهاجم ایمپلنت را به طور دقیق جایگذاری کنند. این نه تنها پروسه جراحی را سرعت می بخشد بلکه منجر به بهبود سریعتر برای بیمار می‌شود.

ایمپلنت دیجیتال در مقایسه با پروسه ایمپلنت های سنتی راحتی بیشتری را به بیماران ارائه می دهد. استفاده از اسکنرهای داخل دهانی یا اسکن های رادیوگرافی (CBCT) نیاز به بررسی های فیزیکی نامساعد را حذف می کند و پروسه اسکن ابتدایی را برای افراد راحت تر می کند. علاوه بر این برنامه دقیق و راهنمای جایگذاری ایمپلنت، ریسک ناراحتی های بعد از درمان را کاهش داده و در مورد ترمیم و تطبیق نهایی اطمینان خاطر می‌دهد.

با ایمپلنت دیجیتال دندانپزشکان می توانند جایگاه های متفاوت ایمپلنت را شبیه سازی کرده و زیبایی نتیجه نهایی را قبل از جراحی واقعی ارزیابی کنند. از طرفی برنامه درمان دیجیتال می تواند در اختیار لابراتوار دندان قرار گیرد تا ساخت ایمپلنت سفارشی سازی شده را که دقیقا مطابق با اندازه و شکل دلخواه است را اطمینان دهد.

ایمپلنت دیجیتال نتیجه قابل پیش بینی تری را در مقایسه با پروسه ایمپلنت سنتی فراهم می کند. با استفاده از تکنولوژی پیشرفته دیجیتال و برنامه مجازی دندانپزشکان می توانند کیفیت و کمیت استخوان را تعیین کرده، پیچیدگی های احتمالی را تشخیص داده و برنامه درمان را براساس این اطلاعات شخصی سازی کند. این روش ریسک مشکلات غیرقابل پیش بینی را کاهش داده و نرخ موفقیت بالاتر برای جایگذاری ایمپلنت را تضمین می‌کند.

ایمپلنت دندان دیجیتال و مزایای آن

مزایای ایمپلنت دندان دیجیتال

ایمپلنت دندان دیجیتال مناسب چه افرادی است؟

در ابتدا باید گفت افرادی که از سلامت خوب دهان و دندان بهره مند هستند و تراکم استخوان کافی در قسمت فک را دارند به طور کلی کاندیدهای مناسبی برای ایمپلنت دندان هستند. سلامت خوب دهان شامل لثه های سالم و نداشتن بیماری های لثه یا عفونت های دهانی می شود. تراکم استخوان کافی برای فراهم کردن یک پایه قوی برای ایمپلنت دندان ضرروی است.

دوما افرادی که متعهد به حفظ بهداشت دهان هستند کاندیدهای مناسب تری برای ایمپلنت دندان هستند. مسواک زدن منظم و نخ دندان کشیدن در کنار چک آپ های مداوم برای پاکسازی های تخصصی در داشتن اطمینان خاطر از موفقیت طولانی مدت ایمپلنت دندان ضروری است. بیمارانی که که علاقه مند هستند برای حفظ بهداشت دهان خود تلاش کنند بیشتر از سایرین از مزایای ایمپلنت بهره می‌برند.

سوما افرادی که شرایط پزشکی زمینه ای ندارند که بر روی روند بهبود تاثیر بگذارد کاندیدهای مناسبی برای ایمپلنت دندان هستند. شرایطی از جمله دیابت کنترل نشده یا اختلالات خودایمنی می تواند توانایی بدن در بهبود را با مشکل مواجه کند که ممکن است ریسک مشکلات در حین جراحی ایمپلنت را افزایش دهد. برای افرادی با شرایط پزشکی مهم است تا با پزشک سلامت خود مشورت کنند تا ببینند که آیا ایمپلنت دندان گزینه مناسبی است یا خیر.

علاوه بر این افرادی که توقعات واقع گرایانه ای دارند و ریسک های احتمالی و محدودیت های ایمپلنت دندان را می دانند کاندیدهای مناسبی هستند. ایمپلنت های دندان مزایای بی شماری را ارائه می دهند اما مهم است تا تشخیص داده شود که این ایمپلنت ها ممکن است راه حل عالی نباشند و معایب احتمالی هم داشته باشند. بیماران باید تمام جوانب این پروسه از جمله روند درمان، پروسه ریکاوری و ریسک های احتمالی را قبل از تصمیم گیری برای انجام ایمپلنت در نظر بگیرند.

 

ایمپلنت دندان دیجیتال چقدر طول می کشد؟

مدت زمان پروسه ایمپلنت دیجیتال می تواند بسته به فاکتورهای مختلف متفاوت باشد. مهم است خاطر نشان کنیم که جدول زمانی که در این مقاله ارائه داده شده است یک تخمین کلی از مدت زمان ایمپلنت است و ممکن است برای بعضی افراد متفاوت باشد.

پروسه ایمپلنت دندان عموما با یک جلسه مشاوره شروع می شود و بعد دندانپزشک سلامت دهان بیمار را ارزیابی کرده، اسکن دیجیتال از دهان را می گیرد وو در مورد گزینه های درمان صحبت می کند. این ملاقات اولیه می تواند بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول بکشد.

بعد از مشاوره، دندانپزشک از اسکن دیجیتال استفاده می کند تا با به کار بردن تکنیک های CAD/CAM جایگاه ایمپلنت را برنامه ریزی کند. این فاز برنامه ریزی اجازه یک جایگذاری دقیق را می دهد و می تواند تا چند روز طول بکشد.

وقتی برنامه درمان نهایی شد بیمار برای جراحی ایمپلنت باز می گردد. خود پروسه جراحی ممکن است بین یک تا دو ساعت برای هر ایمپلنت طول بکشد. این روند شامل جایگذاری تیتانیوم در استخوان فک و در صورت لزوم هرگونه پروسه اضافی از جمله پیوند استخوان (bone grafting) یا لیفت سینوس (sinus lifts)می شود.

بعد از جراحی ایمپلنت، یک دوره به نام پیوند استخوانی وجود دارد که استخوان با ایمپلنت ادغام می شود. این پروسه معمولا بین سه تا شش ماه طول می کشد گرچه می تواند به توانایی بهبود فرد و فاکتورهای دیگر بستگی داشته باشد.

زمانی که پیوند استخوان کامل می شود بیمار به فاز نهایی ترمیم برمی گردد. این فاز شامل چسباندن یک اباتمنت به ایمپلنت می شود که به عنوان یک رابط بین ایمپلنت و تاج دندان یا بریج عمل می کند. این ساخت جایگاه ترمیم نهایی می تواند چند هفته تا چندماه طول بکشد که این زمان بستگی به سختی مورد دارد.

در مجموع پروسه ایمپلنت دیجیتال بسته به فاکتورهای فردی می تواند بین ۴ تا ۱۲ ماه یا بیشتر طول بکشد. مهم است خاطر نشان کنیم این جدول زمانی شامل همه قدم های لازم برای نتیجه موفق از جمله برنامه ریزی، جراحی، بهبود و ترمیم می‌شود.

برای بیماران حیاتی است تا متوجه شوند که هر مورد درمان ایمپلنت خاص است و جدول زمانی ممکن است براساس شرح حال هر فرد تنظیم شود. فاکتورهایی از جمله کیفیت استخوان، نیاز به پروسه های اضافی و سلامت کلی بیمار می تواند بر مدت زمان پروسه ایمپلنت دیجیتال تاثیر بگذارد.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان مدنی شمالی، نبش خیابان حیدری (لشگر)، پلاک ۱۰۸۶/۲ طبقه سوم

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان