آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟ | نظر متخصصان

ایمپلنت

بررسی جراحی ایمپلنت و بیماری های بعد از آن

یکی از سوالات مطرح در امر پزشکی این است که آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟ هرچند که تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلا به سرطان پس از ایمپلنت دندان گزارش نشده است اما در این مقاله به بررسی این سوال خواهیم پرداخت. همچنان این دغدغه وجود دارد که آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود یا خیر؟

معرفی ایمپلنت

ایمپلنت یک روش جایگزینی برای دندان‌های از دست رفته است. ممکن است به هر دلیلی افراد دندان خود را از دست دهند. برای داشتن لبخندی زیبا شما می‌توانید از روش ایمپلنت استفاده کنید. این روش همچنین مانع از تحلیل لثه و استخوان‌های فک خواهد شد. علاوه بر این بر بهبود مشکلات گوارشی و صحبت کردن تاثیر قابل توجهی دارد. زمانی که دندانی از دست برود، با ایجاد شدن فضای خالی، نظم و تعادل دندان‌های مجاور بهم خواهد خورد.

آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟

کارسینومای دهان نام سرطانی است که  افرادی که عمل ایمپلنت انجام می‌دهند، از ابتلا به آن نگران هستند. جراحان و دندانپزشکان همواره توصیه می‌کنند که  جای هیچ نگرانی نیست. اما افرادی که دندان خود را از دست داده‌اند دچار تردید هستند که آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که در سطح و لایه‌های میانی پوست سلول‌هایی وجود دارد. زمانی که شما کاشت ایمپلنت انجام می‌دهید، این سلول‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند. کارسینوما نام سرطانی است که در سلول و پوست ایجاد شده و به مرور زمان تمام بدن را فرا می‌گیرد. از همین رو محققان بر روی این مسئله تمرکز دارند که به دلیل تاثیر جراحی کاشت بر روی سلول‌ها آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟

چه افرادی در معرض سرطان هستند؟

افرادی که سیگار یا مشروبات الکلی مصرف می‌کنند، بیش از دیگر افراد در معرض ابتلا به این سرطان هستند. پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده تا تشخیص بیماری به سرعت انجام شود اما درمانی برای آن وجود ندارد. آزمایشات نشان داده است که سالانه ۶۰۰۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند. بنابراین ابتلا به آن با توجه به نسبت جمعیت جهان عدد کمی است. تاکنون در زمینه ایمپلنت، ابتلا به سرطان کارسینوما گزارش نشده است. پس سرطان زا بودن این جراحی نادرست است.

شباهت کارسینوما و التهاب لثه

در التهاب لثه، اطراف ایمپلنت دچار تورم می‌شود. علاوه بر این زمانی که این تورم را فشار می‌دهید سفت شده و این امر استخوان را تحریک می‌کند. این مشکل در افراد معدودی رخ می‌دهد و می‌توان آن را درمان کرد. در صورتی که این مشکل به موقع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار بگیرد می‌توان ایمپلنت را حفظ کرد. در برخی مواقع سرطان یا کارسینوما با التهاب لثه اشتباه گرفته می‌شود. بنابراین برخی این دو را مشابه هم دانسته و زمانی که فرد پس از کاشت دچار التهاب لثه می‌شود تصور می‌کند که سلول‌های او پس از کاشت سرطانی شده‌اند. در صورتی که این یک باور کاملا اشتباه است. تحقیقات گسترده‌ای در زمینه ایمپلنت دندان و ارتباط آن با سرطان انجام شده و نشان داده که ایمپلنت سرطانی نیست.

نتایج تحقیقات انجام شده در رابطه با ایمپلنت و سرطان

مطالعات بسیار زیادی انجام شده تا بررسی شود که آیا ایمپلنت موجب سرطان خواهد شد یا خیر. نتایج تحقیقات نشان داده است که ایمپلنت هیچ ارتباطی با انواع سرطان ندارد.

زمانی که فردی دندان خود را از دست می‌دهد، بهترین راه برای جایگزین کردن دندان خود، ایمپلنت است. زیرا مشابه دندان‌های طبیعی است و می‌توان مانند دندان طبیعی غذا بخورید و صحبت کنید. ‌ایمپلنت دارای یک پایه است که این پایه درون لثه قرار گرفته و نه تنها باعث سرطان نمی‌شود بلکه با تحریک لثه از تحلیل استخوان فک جلوگیری می‌کند. در صورتی که دندان آسیب ببینید، بشکند و یا از دست برود، بهترین راه حل استفاده از ایمپلنت است. عدم توجه به این مشکلات نه تنها در زیبایی چهره تاثیرگذار است بلکه به مرور زمان بیماری‌های دهان و دندان را به ارمغان می‌آورد.

 

ایمپلنت

مهمترین ریسک‌های جراحی ایمپلنت

۱-جراحت

ممکن است در حین جراحی ایمپلنت، استخوان فک، زبان، لثه، حفره میان آرواره‌ها، مرز میان فک پایین و چانه دچار جراحت شود‌. در صورتی که در حین جراحی آرواره‌ها دچار آسیب شوند، ممکن است با گذشت زمان عفونت کرده و مشکلاتی را برای فرد به همراه داشته باشد.

۲-عفونت

از دیگر مشکلات ایمپلنت، عفونت است. تورم، زخم، تب و احساس خستگی از نشانه‌های عفونت است. در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود، در بدن پیشروی کرده و موجب عفونت سیستمی بدن خواهد شد. برای برطرف کردن آن، آنتی بیوتیک تجویز می‌شود‌. عفونت باعث سرطان نمی‌شود و با مصرف دارو درمان خواهد شد.

۳-جوش ناموفق ایمپلنت به استخوان فک

پس از جراحی باید ایمپلنت در لثه به وضعیت ثابتی برسد. در صورتی که استحکام لازم را نداشته باشد، شاهد عوارضی از جمله عفونت لثه خواهیم بود. ممکن است برخی تصور کنند که عفونت باعث سرطان خواهد شد. این تصور کاملا اشتباه است. با رشد استخوان اطراف ایمپلنت، تمام ایمپلنت دربر گرفته شده و ایمپلنت در لثه پایدار خواهد ماند.

در این مقاله بررسی نمودیم که آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود. تیم کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق با بکارگیری کادر اداری و درمانی متعهد، متخصص، دقیق و آموزش دیده با حضور بهترین دندان پزشکان ماهر و با تجربه آماده خدمات رسانی با بهترین کیفیت به شما عزیزان می‌باشد. برای دریافت اطلاعات کامل‌تر در زمینه هزینه‌های درمان، خدمات مجموعه و غیره می‌توانید از سه روش مراجعه به سایت ستاره شرق، تماس با مجموعه و یا ارتباط با پزشک از طریق واتساپ اقدام نمایید.برای کسب اطلاعات کامل‌تر، می‌توانید به سایت کلینیک ستاره شرق مراجعه کرده و یا به شماره تلفن مجموعه تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان