فهرست مطالب این صفحه
از آنجایی که ایمپلنتهای دندانی مانند دندانهای طبیعی شما به نظر میرسند، می توانند به اعتماد به نفس شما کمک کنند. اما آیا میدانید عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
بسیاری از افرادی که به دلیل از دست دادن دندانها در دهان خود فاصله دارند، میتوانند بعد از دریافت ایمپلنت دندان با افتخار لبخند بزنند.
جدا از زیبایی ایمپلنت، آنها صحبت و غذا خوردن را برای شما آسان میکنند زیرا دندانپزشک آنها را با پیچهای تیتانیومی در فک شما محکم میکند. نیازی نیست نگران ایمپلنت خود باشید که به مرور زمان شل و یا جا به جا شود. از آنجایی که دندانها به دندانهای دیگر شما متصل نشدهاند، ایمپلنتهای دندانی از سلامت کلی دهان و دندان شما پشتیبانی کرده و آسیبی به دیگر دندانها وارد نخواهند کرد.
جایگزینهای ایمپلنت دندان شامل مینی ایمپلنت ، پروتز و بریج هستند. به عنوان یک بیمار فعلی یا آینده ترمیم دندان، باید با مزایا و معایب آن آشنا شده و بدانید که عمر ایمپلنت دندان چقدر است. سپس میتوانید بهترین تصمیم را برای جایگزینی دندان خود بگیرید.
ایمپلنت های دندانی به گونه ای طراحی شده اند که مدت زمان زیادی-تا ۲۵ سال-دوام داشته باشند و یک راه حل جایگزین دائمی و طولانی مدت هستند. جایگزینهای ایمپلنت معمولا بین ۵ تا ۱۵ سال دوام میآورند.
ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ شاید شنیده باشید که طول عمر ایمپلنت دندان ۲۵ سال یا بیشتر است. این درست است به شرطی که از آنها به درستی مراقبت کنید. این که ایمپلنتهای دندانی برای همیشه دوام بیاورند، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد ، از جمله:
چقدر از ایمپلنتهای دندانی خود مراقبت میکنید. آیا مانند دندان واقعی مرتب از نخ دندان استفاده میکنید یا روزانه مسواک زده و هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه میکنید.
برای افزایش طول عمر ایمپلنتها از جویدن یا گاز گرفتن وسایل بسیار سخت مانند نوک قلم یا مداد خودداری کنید و چیزها را با دندان باز نکنید.
میزان مهارت دندانپزشک در نصب ایمپلنت خود از دیگر پارامترهای اثرگذار بر مدت زمان ماندگاری ایمپلنت است. متخصصان میدانند چگونه پیشرفت استخوان سازی را بررسی کرده و اینکه آیا استخوان فک شما ایمپلنت را به طور کامل جذب کرده است یا خیر.
سبک زندگی و سلامت کلی شما.
کمتر از ۱۰ درصد از افرادی که ایمپلنت دندان انجام میدهند برای افزایش استحکام و تراکم استخوان فک خود به پیوند استخوان با حداقل تهاجم نیاز دارند. از دست دادن تراکم استخوان فک معمولا به دلیل ضربه، عفونت، بیماری یا از دست دادن دندان است. پیوند استخوان روش ایده آل برای بازگرداندن سلامت استخوان فک است تا بتوانید از ماندگاری ایمپلنت دندان لذت ببرید.
چهار نوع پیوند استخوان برای کاشت دندان وجود دارد:
ممکن است هرگز نیازی به تعویض ایمپلنت دندانی خود نداشته باشید تا زمانی که شل نشده، دچار عفونت نشده یا به نوعی آسیب ندیده باشد. برای داشتن بهترین مراقبت، باید هر شش ماه یکبار برای معاینه منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید و از سالم بودن و عملکرد طبیعی ایمپلنت دندان خود اطمینان حاصل کنید.
به گفته انجمن جراحان دهان و فک آمریکا (AAOMS)، میزان موفقیت ایمپلنتهای دندانی ۹۵ درصد است. اما موفقیت آنها به محل دندانهای از دست رفته و سلامت و شیوه زندگی شما نیز بستگی دارد.
از آنجا که آنها به لثه و استخوان فک نفوذ میکنند، برخی از افراد مانند کسانی که از دیابت رنج میبرند، ممکن است برای ایمپلنت مناسب نباشند. قبل از پیشنهاد ایمپلنت دندان، دندانپزشک دندانها، استخوان فک و لثههای شما را بررسی می.کند و به شما اطلاع میدهد که آیا کاندید مناسبی هستید یا خیر.
دندانپزشک شما باید ایمپلنت دندانی دائمی شما را در صورت بروز عوارض بررسی کند. اگرچه این امر غیرمعمول است، اما باید قبل از ایمپلنت حتما یک دندانپزشک حرفهای انتخاب نمایید.
اگرچه عوارض نادر هستند و به راحتی برطرف میشوند، اما رخ دادن آنها نیز غیرمعمول نیست. حتی با موفقیت بالا، عوارض کاشت دندان شامل موارد زیر است:
عفونت در اطراف ناحیه ایمپلنت، شل شدن و یا افتادن ایمپلنت.
آسیب بافتی یا عصبی همراه با بی حسی، درد یا سوزن سوزن شدن در لثهها، چانه، لبها یا دندانهای طبیعی.
فشار روی ناحیه ایمپلنت، که ممکن است باعث افتادن یا شکست ایمپلنت شود.
اگر ایمپلنتها در فک بالا قرار داده شوند، مشکلات سینوسی ناشی از لمس ایمپلنتها در حفره سینوس ها ایجاد میشود.
پری ایمپلنتیت، جایی که استخوان و لثه اطراف ایمپلنت شما در اثر عفونت باکتریایی یا فشار گازگرفتگی بیش از حد ملتهب میشود. این بیماری در صورت عدم درمان میتواند باعث از دست دادن ایمپلنت شما شود.
این مهم است که پس از دریافت ایمپلنت، مراقبتهای معمول نگهداری را انجام داده و برای جلوگیری از این مشکلات با دندانپزشک خود پیگیری کنید.
در طی فرآیند ایمپلنت دندان ، دندانپزشک بافتهای نرم اطراف لثه را بررسی میکند و از ابزارهای ویژهای برای از بین بردن رسوبات سفت جمع شده در اطراف ایمپلنت استفاده میکند.
کل روند بهبودی جراحی ایمپلنت شما ممکن است چندین ماه طول بکشد زیرا استخوان شما باید در اطراف ایمپلنت شما ترمیم شود. اگر عفونت در ریشه دندان شما وجود داشته باشد یا نیاز به عمل پیوند استخوان داشته باشید، ممکن است روند بهبودی به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
اگرچه معمولا از فلز تیتانیوم ساخته شده است، اما هنوز هم این احتمال وجود دارد که ایمپلنت شما بشکند یا خم شود. به لطف پیشرفت در مواد و طرحهای ایمپلنت، این امر امروزه مانند سالهای قبل اتفاق نمیافتد. اگر ایمپلنت شما در معرض نیروهای خارجی بیش از حد، مانند دندان قروچه یا ضربه به صورت قرار گیرد، میتواند شکسته یا ترک بخورد. در صورتی که ایمپلنت شما خراب شد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
ایمپلنت باید برداشته شود تا ناحیه آسیب دیده بهبود یابد. سپس، دندانپزشک شما میتواند ایمپلنت جدیدی را امتحان کند وقتی که احساس کرد این ناحیه دوباره برای ایمپلنت مناسب است. ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید ، که به عنوان پایه عمل میکند و میزان موفقیت ایمپلنت را بهبود میبخشد.
کلینیک ستاره شرق، یکی از مراکز معتبر در شرق تهران است. این کلینیک دندانپزشکان بسیار معتبر و موفقی مشغول به فعالیت هستند. اگر از خود میپرسید کجا ایمپلنت کنم، کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق یکی از مراکز معتبر است که به صورت تخصصی در حوزۀ ایمپلنت دندان فعالیت میکند. بهتر است پیش از انتخاب نوع ایمپلنت به پزشک مراجعه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید به سایت کلینیک ستاره شرق مراجعه کرده و یا از طریق شمارههای تماس با مجموعه در ارتباط باشید.