ایمپلنت

ایمپلنت برای چه کسانی لازم است

چه کسانی به ایمپلنت نیاز دارند؟ ایمپلنت دندان یکی از روش‌های کاشت است که بزرگسالان برای جبران دندان از دست رفته از آن استفاده می‌کنند. نداشتن دندان نه تنها در هنگام لبخند شما زیبا نیست بلکه اعتماد به نفس شما را تضعیف کرده و بر تسریع روند پیر شدن پوست صورت شما اثرگذار است. از دست دادن دندان، غذا خوردن را مختل خواهد کرد و حتی می‌تواند موجب جا به جا شدن دیگر دندان‌ها و وخیم شدن اوضاع استخوان و لثه شود.

چه افرادی به ایمپلنت نیاز دارند؟

ایمپلنت دندان یک روش جراحی است که با ۹۰ تا ۹۵ درصد موفقیت همراه بوده است. بسیاری از بیماران معتقد هستند که ایمپلنت یک سرمایه گذاری ارزشمند است. بنابراین اگر می‌خواهید دندانی جایگزین دندان از دست رفته خود کنید، ایمپلنت می‌تواند گزینه مناسبی باشد. بیشتر افراد برای کاشت مناسب هستند. اگر می‌خواهید بدانید که کاندید خوبی برای این جراحی هستید یا خیر باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

اجزای ایمپلنت

ایمپلنت از سه قسمت تشکیل شده است.

پایه ایمپلنت: پیچ ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم است از همین رو به راحتی زمانی که در لثه قرار می‌گیرد، با استخوان فک جوش می‌خورد. پایه دقیقا مانند ریشه دندان است.
تاج ایمپلنت: تاج ایمپلنت مانند تاج دندان ساختاری سرامیکی دارد و جویدن و غذا خوردن همچون دندان طبیعی است.
اتصال دهنده: اباتمنت یا اتصال دهنده برای اطمینان از پیوند تاج و پایه کاربرد دارد. معمولا به شکل شش ضلعی یا هشت ضلعی هستند.

مشخصات یک کاندید خوب برای ایمپلنت

سلامت کلی: برای کاشت ایمپلنت عمل جراحی بر روی دندان انجام می‌شود. بنابراین برای موفقیت آمیز بودن این عمل باید فرد سالم باشد. درصد موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان در افرادی که سیگار می‌کشند، مشروبات الکلی مصرف می‌کنند و یا به دیابت مبتلا هستند، کمتر است.
لثه سالم: داشتن لثه سالم برای ایمپلنت موفق ضروری است. زیرا پس از شکاف لثه، پایه در استخوان فک قرار می‌گیرد. بیمارانی که در ناحیه لثه دچار ضعف و مشکل هستند، نارسایی ایمپلنت را تجربه خواهند کرد.
استخوان فک: استخوان فک نقش مهمی در ایمپلنت دارد. اما در افرادی که استخوان فک خود را از دست داده‌اند، ابتدا باید پیوند استخوانی انجام دهند تا پس از بازسازی استخوان، امکان کاشت فراهم گردد.

مراقبت از ایمپلنت

ایمپلنت نیاز به مراقبت زیادی دارد. مسواک زدن، کشیدن نخ دندان و بازدید دوره‌ای توسط پزشک از مهمترین این اقدامات است. این اقدامات موجب افزایش طول عمر ایمپلنت خواهد شد.

ایمپلنت

چه افرادی برای ایمپلنت مناسب نیستند؟

افرادی که سن پایینی دارند و رشد استخوان فک آن‌ها همچنان ادامه دارد. در دخترها و پسرها سن مناسب برای این جراحی متفاوت است. معمولا تا بیست سالگی استخوان فک در حال رشد است. کودکان به دلیل عدم رشد کافی استخوان‌هایشان برای ایمپلنت مناسب نیستند. در افرادی که استخوان‌ها شرایط لازم را ندارد از گرافت استخوان و یا مینی ایمپلنت استفاده می‌کنند. زنان حامله، افراد سیگاری، افرادی که مواد و مشروبات الکلی استفاده می‌کنند و افرادی که به بهداشت و مراقبت‌های دهان و دندان اهمیت نمی‌دهند، افراد مبتلا به دیابت، بیماری هموفیلی و افرادی که تحت پرتو درمانی قرار می‌گیرند برای این عمل مناسب نیستند.
اگر دندان قروچه دارید با پزشک خود در میان بگذارید. زیرا این کار از طول عمر ایمپلنت کم می‌کند.
سایر افراد که از لحاظ سیستم بدنی و روانی سالم هستند غالبا کاندید خوبی برای ایمپلنت بوده و انجام ایمپلنت دندان برای آن‌ها منعی ندارد.

چند سال پس از کشیدن دندان می‌توانم ایمپلنت کنم؟

زمان به تنهایی دلیلی برای اجتناب از کاشت دندان نیست. اگر سال‌ها پیش تعدادی از دندان‌های خود را کشیده‌اید و با گذشت زمان تغییری ایجاد نکرده‌اید ، هنوز می‌توانید کاندید مناسبی برای ایمپلنت باشید. تراکم استخوان تأثیر مهمی دارد. جایگزینی دندان بلافاصله پس از کشیدن می‌تواند مانع از پرداخت هزینه‌های سنگین برای درمان‌های بعدی باشد.

وقتی به هر دلیلی دندان خود را از دست می‌دهید، آن ریشه دندان دیگر زیر لثه شما را تحریک نمی‌کند. در صورت عدم وجود ریشه دندان، استخوان آرام آرام شروع به کوچک شدن می‌کند. اگر در آن ناحیه بخش قابل توجهی از توده استخوانی را از دست بدهید، ممکن است بر ایمپلنت شما تاثیر بگذارد. برای کاشت ایمپلنت دندان نیاز به استخوان سالم دارید. با این حال، حتی اگر بافت شما در حال کوچک شدن باشد، پیوند استخوانی می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای ترمیم باشد.

راهکارهای جلوگیری از عفونت ایمپلنت

۱-دهان خود را با دهانشویه و آب نمک بشویید . احتمال اینکه شکاف ایمپلنت به مرور زمان با باکتری‌های دهان آلوده شود، زیاد است. از همین رو برای جلوگیری از عفونت شست و‌شوی دهان با آب نمک و دهان شوی نباید فراموش شود.
۲-رعایت بهداشت دهان و دندان
باید روزی دوبار مسواک زده و از نخ دندان استفاده کنید. مسواک زدن از عفونت باکتریایی ایمپلنت دندان جلوگیری می‌کند.
۳-پرهیز از خوردن نوشیدنی و مواد قندی
در طی دوره بهبودی ایمپلنت از خوردن نوشیدنی و مواد قندی خودداری کنید.
۴-معاینات دوره‌ای
معاینات دوره‌ای توسط پزشک در این دوران ضروری است تا اطمینان حاصل شود که در این قسمت عفونت و مشکلی وجود ندارد.

تیم کلینیک ستاره شرق با شعار هوشمندانه انتخاب کنید و بی پروا بخندید با بکار گیری کادر اداری و درمانی متعهد،متخصص،دقیق و آموزش دیده با حضور بهترین دندان پزشکان ماهر و با تجربه به همراه استفاده از تکنیک های نوین درمانی ، محیطی آرام با طراحی مدرن مطابق با استانداردهای روز دنیا و با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و همچنین استفاده از وسایل یکبار مصرف و کاملا استریل شده تاسیس شده است و آماده خدمات رسانی با بهترین کیفیت به شما عزیزان میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان