با دندان چرک‌ کرده چه کنیم؟

با دندان چرک کرده چه کنیم؟

با دندان چرک کرده چه کنیم؟

چگونه عفونت دندان را خارج کنیم؟

خارج کردن چرک از داخل دندان چرک کرده یک پروسه دندانپزشکی رایج است که ضروری است این پروسه انجام شود تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود و سلامت کلی دندان و ساختارهای اطراف حفظ شود. چرک که به عنوان کرم خوردگی دندان هم شناخته می شود زمانی اتفاق می افتد که باکتری های داخل دهان اسید تولید می کنند که منجر به ساییده شدن مینای دندان و ایجاد حفره یا پوسیدگی می شود. اگر این مشکل بدون درمان شدن باقی بماند پوسیدگی می تواند به بخش های عمیق تر دندان نفوذ کند و موجب درد، عفونت و حتی از دست دادن دندان شود.

عفونت دندان یکی از بیماری‌ها و‌ مشکلات دهان و دندان است. اما اگر با این مشکل مواجه شدیم باید بدانیم با دندان چرک‌ کرده چه کنیم. علامت عفونت دندان، دندان درد است. اگر دندان دچار پوسیدگی یا آسیب شده باشد و اقدامات درمانی لازم بر روی آن انجام نشده باشد، دچار عفونت خواهد شد. اگر به موقع عفونت دندان برطرف نشود، احتمال سرایت آن به قسمت‌های دیگر بدن وجود دارد. این مشکل به مرور زمان رخ می‌دهد. اگر بیماری‌های لثه و پوسیدگی در طولانی مدت مورد توجه قرار نگیرد، عفونت رخ خواهد داد.
اگر شدت پوسیدگی دندان زیاد باشد، عصب‌های دندان درگیر شده و در صورتی که اقدامات درمانی عصب کشی به موقع انجام نشود، دندان عفونت خواهد کرد. در این حالت در ریشه دندان در استخوان فک کیستی با نام Cyct ایجاد شده که عفونت ایجاد می‌کند. در این حالت بیمار به خاطر دندان درد، آبسه و عفونت به دکتر مراجعه می‌کند. در صورتی که کیست کوچک باشد با عصب کشی برطرف می‌شود. اما اگر بزرگ باشد باید با جراحی کوچک برداشته شود. در این حالت برشی بر روی لثه بیمار ایجاد شده و با جراحی باز کل عفونت از لثه خارج می‌شود. سپس ناحیه مورد نظر را با سرم فیزیولوژی شست و شو می‌دهند. در نهایت ریشه با مواد پرکننده پر شده و لثه بخیه زده می‌شود.

مراحل خارج کردن عفونت دندان معمولا شامل مراحل زیر می شود:

  1. تشخیص: اولین قدم برای خارج کردن چرک از داخل دندان چرک کرده تشخیص سدت عفونت است. معمولا این قسمت توسط مشاهدات عینی، مشاهده با وسایل دندانپزشکی و استفاده از رادیوگرافی برای دسترسی به شدت عفونت دندان است و اینکه چرک به لایه های داخلی دندان نفوذ کرده یا خیر را تعیین می کنند.
  2. بی حس کردن ناحیه دندان: قبل از اینکه پروسه خارج کردن چرک انجام شود، دندانپزشک نواحی دندانی که دچار عفونت شده را بی حس می کند. این پروسه کمک می کند تا به بیماران این اطمینان را بدهد که دردی را در طول پروسه حس نمی کنند.
  3. برداشتن چرک دندان: وقتی ناحیه اطراف دندان بی حس شد، دندانپزشک از دریل دندانپزشکی یا دیگر ابزار تخصصی استفاده کرده تا عفونت دندان را بردارد. این پروسه شامل برداشتن مینای عفونی شدن و دنتین می شود تا زمانی که فقط ساختار سالم دندان باقی بماند.
  4. فرم دادن به دندان: بعد از برداشتن چرک دندان، دندانپزشک به ساختار باقی مانده دندان فرم می دهد و آن را برای پر کردن یا دیگر روش های احیا دندان آماده می کند. این روند ممکن است شامل صاف کردن گوشه های تیز دندان یا ایجاد فضای مناسب برای پر کردن دندان توسط مواد پر کننده دندان شود.
  5. پر کردن دندان: زمانی که دندان شکل داده شد، دندانپزشک کرم خوردگی را با موادی مناسب از جمله کامپوزیت رزین، آمالگام یا طلا پر می کند. پر کردن کمک می کند تا مقاومت و عملکرد دندان احیا شود و از ایجاد عفونت در دندان های مجاور جلوگیری می کند.
  6. پولیش کردن دندان: بعد از اینکه دندان پر شد، دندانپزشک دندان را پولیش کرده و گوشه های تیز دندان را صاف کرده و مطمئن می شود که باقی دندان ها مشکلی در برخورد با این دندان پر شده نداشته باشند. این مرحله آخر کمک می کند تا ظاهر و عملکرد دندان بهتر شود.

بهتر است بدانید که خارج کردن چرک دندان یک مرحله از پروسه درمان برای دندان های کرم خورده است. علاوه بر خارج کردن چرک، ضروری است تا هر گونه علت عفونت دندان از جمله نداشتن بهداشت ضعیف دهان، عادت های غذایی و فاکتورهای ژنتیکی را هم در نظر بگیریم. تمرین های خوب بهداشتی از جمله مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، چک آپ های منظم با دندانپزشک و تمیز کردن دندان ها و داشتن رژیم غذایی سالم می تواند به جلوگیری از ایجاد عفونت های آینده کمک کند.

نشانه عفونت دندان

درد دندان مهمترین نشانه عفونت است. اگر دندان دچار عفونت شد باید با دندان چرک‌ کرده چه کنیم؟ بیمار در طول شب و روز با این درد مواجه خواهد شد. در این حالت احتمالا عفونت در اطراف ریشه دندان پخش شده باشد. عفونت، ریشه در درگیری پالپ و اعصاب مرکزی دارد. در مرکز دندان کانالی برای عبور اعصاب و رگ‌های خونی وجود دارد. به این کانال پالپ می‌گویند. با گسترش پوسیدگی و نزدیک شدن آن به پالپ، باکتری و میکروب به پالپ نفوذ کرده و عفونت ایجاد خواهد کرد. عفونت در انتهای ریشه، به بافت مجاور ریشه و استخوان نفوذ کرده و فرد درد شدیدی را در دندان خود احساس خواهد کرد.
پوسیدگی مینای دندان را از بین می‌برد و در آخر پالپ را دچار التهاب می‌کند. با مرگ پالپ، دندان عفونت می‌کند. پیشرفت عفونت به بافت‌های مجاور و استخوان اطراف دندان، عفونت را در پی خواهد داشت.

تشخیص نشانه های دندان چرک کرده برای درمان شدن و جلوگیری از آسیب های بیشتر به دندان های مجاور بسیار ضروری است.

یکی از نشانه های رایج دندان چرک کرده دندان درد یا حساسیت دندان است. وقتی عفونت پیشرفت می کند و به لایه های داخلی دندان می رسد می تواند عصب دندان و رگ های خونی داخل دندان را تحریک کرده وباعث درد یا حساسیت به غذاها و نوشیدنی های سرد، گرم، شیرین با ترش شود. درد ممکن است شدید و دائمی باشد و بسته به شدت عفونت می تواند متفاوت باشد.

یکی دیگر از نشانه های دندان چرک کرده بی رنگ شدن یا وجود لکه بر روی سطح دندان است. پوسیدگی می تواند باعث شود که لکه های قهوه ای، مشکی یا طوسی بر روی دندان آسیب دیده ظاهر شود که این لکه ها حضور باکتری را نشان می دهد. در بعضی از موارد پوسیدگی ممکن است ایجاد حفره بر روی سطح دندان شود که قابل رویت است مخصوصا اگز چرک دندان پیشرفت زیادی کرده باشد.

تنفس بد بو یا مزه بد داخل دهان نیز می تواند نشانه ی پوسیدگی دندان باشد. باکتری هایی که باعث پوسیدگی می شود گازهای تولید می کند که می تواند منجر به تنفس بد بو یا مزه بد دهان به صورت دائمی شود. این مورد بعد از خوردن یا نوشیدن مواد قندی یا مواد اسیدی که به رشد باکتری ها کمک می کند بیشتر احساس می شود.

وقتی پوسیدگی رشد می کند و بر روی بافت های داخل پالپ دندان تاثیر می گذارد، می تواند منجر به علائم شدیدتر از جمله التهاب، قرمزی یا سوزش در لثه های اطراف دندان چرک کرده شود. در بعضی از موارد، آبسه دندانی ممکن است در ریشه دندان رشد کند و منجر به تورم و درد شود.

در عفونت های پیشرفته شما ممکن است در جویدن یا گاز زدن مواد غذایی با مشکل مواجه شوید و درد شدید در دندان چرک کرده حس کنید. دندان پوسیده ممکن است لق شود که این نشانگر آسیب جدی به ساختار دندان است.

بسیار مهم است بدانید تمام علائم پوسیدگی دندان همگی باهم نشان داده نمی شوند مخصوصا در مراحل اولیه عفونت. چک آپ های منظم و رادیوگرافی برای تشخیص و درمان عفونت دندان قبل از اینکه چرک به مراحل شدیدتر برسد الزامی است.

از مهمترین علائم عفونت دندان 

  • درد در گوش
  • درد در گردن
  • درد در ناحیه فک
  • تورم گونه
  • دندان درد در هنگام خواب
  • حساسیت به غذا و نوشیدنی گرم و سرد
  • حساسیت به فشار دهان
  • تب
  • بد بو شدن دهان
  • تورم غدد لنفاوی
  • تورم لوزه
  • احساس طعم بد در دهان
one of the most important symptoms of tooth infection - با دندان چرک‌ کرده چه کنیم؟

علائم عفونت دندان

در صورتی که به عفونت دندان توجه نشود و به قسمت‌های دیگر بدن سرایت کند شاهد علائم زیر خواهید بود:

  • تهوع
  • اسهال
  • افزایش تنفس
  • بالا رفتن ضربان قلب
  • سردرد
  • خستگی مفرط
  • تب
  • تعرق و لرز
  • ورم صورت
  • مشکل در قورت دادن آب دهان

چگونه دندان‌ها عفونت می‌کنند؟

وقتی باکتری‌ها از طریق ترک یا پوسیدگی وارد دندان شوند، می‌توانند به عفونت دندان تبدیل شوند. عوامل بروز عفونت دندان عبارتند از:

  • بهداشت ضعیف دهان شامل مسواک نزدن حدود دو بار در روز و نخ دندان نکشیدن
  • رژیم غذایی حاوی قند بالا مانند مصرف زیاد شیرینی، شکلات و نوشیدنی‌های گازدار.
  • خشکی دهان ناشی از افزایش سن، بیماری‌های مختلف یا تنفس مداوم از دهان.

اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید، ممکن است در معرض عفونت دندان قرار بگیرید. بنابراین به توصیه‌های زیر برای جلوگیری از ایجاد دندان چرک کرده دقت نمایید:

  • حداقل دوبار در روز دندان‌های خود را با یک خمیردندان کامل حاوی فلوراید مسواک کنید.
  • حداقل یکبار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
  • از دخانیات دوری کنید.
  • آب آشامیدنی حاوی فلوراید بنوشید.
  • مصرف شکر را کاهش دهید.
  • برنامه ریزی کنید و از رژیم غذایی مناسب که حاوی میوه و سبزیجات زیاد است پیروی کنید.
  • ویزیت منظم دندانپزشکی داشته باشید.
how do teeth become infected - با دندان چرک‌ کرده چه کنیم؟

چگونه دندان ها عفونت می کنند؟

با دندان چرک‌ کرده چه کنیم و روش درمان آن

با دندان چرک‌ کرده چه کنیم و چطور آن را درمان کنیم؟ برای درمان عفونت دندان، آنچه که قطعا مورد نیاز است این است که فورا به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر دندان درد در شب را تجربه می کنید و نمی توانید فورا به دندانپزشک مراجعه کنید، می توانید از روش های درمان خانگی دندان درد شدید از جمله از محلول آب و نمک استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای تسکین درد دندان در شب تا زمان مراجعه به دندانپزشک از مسکن استفاده کنید.

علائم آبسه دندان

درد طولانی مدت و تیر کشیدن در یک طرف صورت که ممکن است به چشم‌ها، شقیقه‌ها یا اطراف گردن کشیده شود. ممکن است حتی نتوانید تشخیص دهید که کدام دندان یا کدام قسمت از دهان شما منبع این درد شدید است.

درد شدید در یک طرف دهان یا در یک یا چند دندان باعث می‌شود تا در غذا خوردن دچار مشکل شوید و این درد می‌تواند آنقدر شدید باشد که شب‌ها با درد از خواب بیدار شوید.

درد شدید در دندان چرک کرده که نتوانید دندان‌های دیگر را روی آن فشار دهید. همچنین ممکن است احساس کنید دندان شما کمی بالا آمده یا حتی تکان می‌خورد.

تورم داخل یا خارج دهان در لثه در یک یا چند دندان یا روی صورت. تورم ممکن است با درد یا تب در بدن همراه باشد.

تورم یا برآمدگی بسیار کوچک روی لثه در بالا یا پایین دندان‌ها که ممکن است درد داشته باشد یا بدون درد باشد. همچنین ممکن است طعم خاص و غیرطبیعی را در دهان خود احساس کنید.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان شهید مدنی، نرسیده به تقاطع سبلان، خیابان طیرانی پلاک ۳۰

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان