عصب کشی دندان در شیردهی _ هر آنچه باید بدانید

عصب کشی دندان در شیردهی _ هر آنچه باید بدانید

عصب کشی دندان در شیردهی

عصب کشی دندان در شیردهی

عصب کشی دندان در دوران شیردهی؛ هر آنچه باید بدانید

شیردهی جنبه حیاتی در رشد کودک دارد و مزایای سلامتی متعددی را هم برای نوزاد و هم برای مادر فراهم می کند. اگرچه ممکن است مثال هایی باشد که مادر در دوره شیردهی نیازمند درمان دندان از جمله عصب کشی دندان باشد.

اغلب افراد باردار و شیرده از ما می‌پرسند که آیا هنوز هم می‌توانند در دوران بارداری یا شیردهی از مراقبت‌های دندانی بهره‌مند شوند. پاسخ ما به این عزیزان این است که نه تنها “خوب” است، بلکه مهم است!
مراقبت‌های معمول دندانپزشکی بسیار کم‌خطر هستند و بسیاری از روش‌های اورژانسی نیز می‌توانند انجام شوند.

یکی از نگرانی‌های مادرانی شیرده از بابت انجام عصب کشی این است که دارو از طریق شیرمادر به نوزاد منتقل می شود. حیاتی است تا متوجه شوید بسیاری از داروهایی که در طول عصب کشی استفاده می شود از جمله بی حسی‌های معمول مانند لیدوکایین یا آنتی بیوتیک‌هایی مانند آموکسیلین به طور گسترده ای مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته شده اند تا از امن بودن آنها در طول دوران شیردهی اطمینان حاصل شود. این داروها سطح پایینی از جذب شدن در گردش خون و انتقال به شیر مادر را دارند.

علاوه بر این، پروسه‌های پزشکی مانند عصب کشی شامل استفاده از موانع حفاظتی از جمله بندهای پلاستیکی یا پیش بندهای مخصوص است که ریسک خطر تماس با هرگونه مواد مضر را به حداقل می رساند. دندانپزشکان به خوبی از اهمیت حفظ امنیت مادر و نوزاد در دوران شیردهی آگاه هستند و اطمینان می دهند که هرگونه احتیاطات لازم در راستای حفظ سلامت بیمار انجام می شود.

عصب کشی یک پروسه درمانی است برای آنکه پوسیدگی شدید یا عفونت دندان را درمان کند. اگر این مشکلات بدون درمان شدن رها شود، عفونت پخش شده و منجر به مشکلات جدی تر در سلامت دهان می شود و در سلامت کل بدن تاثیر می گذارد. برای مادران شیرده حیاتی است تا سلامت دهان خود را اولویت قرار دهند چون مشکلات دندانی درمان نشده می تواند تاثیرات شدیدی بر روی سلامت کلی از جمله توانایی شیردهی را داشته باشد.

غفلت از درمان دندان‌ها بخاطر نگرانی از بابت شیردهی می تواند منجر به درد، بی قراری و مشکلات احتمالی شود که ممکن است نیازمند انجام پروسه‌های درمانی بیشتری در آینده شود. با حل کردن مشکلات دندان‌ها، مادران می توانند سلامت دهان و بدن خود را حفظ کرده و از بودن خود و نوزادشان در شرایط امن اطمینان حاصل پیدا کنند.

قبل از انجام هرگونه پروسه درمانی، همیشه به مادران شیرده توصیه می شود تا هم با دندانپزشک خود و هم دکتر عمومی خود مشورت کنند. آنها می توانند بر اساس شرایط خاص مادر راهنمایی‌ها را ارائه دهند.

اگر به تازگی مادر شده‌اید و از عصب کشی دندان در دوران شیردهی نگران هستید در ادامه با ما همراه باشید تا هر آنچه لازم است را بدانید و دندانپزشکی ارزان در شرق تهران را بشناسید.

 

loan background 1 - عصب کشی دندان در شیردهی _ هر آنچه باید بدانید
loan-cover

 

دلایل پوسیدگی دندان پس از بارداری

بارداری زمانی همراه با شادی است اما می تواند تغییرات خاصی از جمله افزایش ریسک مشکلات دهانی را در بدن زنان به وجود آورد. یکی از این مشکلات که ممکن است بعد از بارداری ظهور پیدا کند پیشرفت پوسیدگی دندان است. اگرچه پوسیدگی‌ها می توانند یک نگرانی معمولی و رایج برای افراد باشند، دانستن دلیل و استفاده از مقدار مناسب دارو برای جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی برای مادران بارداری که تازه فارغ شدند بسیار حائز اهمیت است.

تهوع صبحگاهی، افزایش اسیدیته در دهان، میل به میان وعده‌های شیرین و توجه کمتر به بهداشت دهان و دندان، همگی ممکن است در افزایش خطر مشکلات دندانی در دوران بارداری نقش داشته باشند.
از سوی دیگر، برخی از زنان به دلیل نگرانی در مورد بارداری خود، درمان‌های دندانپزشکی را به تعویق می‌اندازند.
نگرانی در مورد پر کردن دندان در دوران بارداری کاملاً قابل درک است. با اینکه حفره‌ها را می‌توان با خیال راحت در هرزمانی از بارداری درمان کرد اما به تعویق انداختن آن باعث ایجاد درمان دهان در دوران بارداری و پس از آن در دوران شیردهی می‌شود.

عصب کشی دندان

 

پوسیدگی‌ها نواحی از دندان هستند که در نتیجه تماس باکتری‌های داخل دهان با شکر و کربوهیدرات مصرفی در داخل غذا و نوشیدنی‌ها به وجود می آیند. باکتری‌ها اسیدی تولید می کنند که به مینای دندان حمله می کند و منجر به شکل گیری حفره‌ها و یا پوسیدگی‌های دندان می شود. اگر این مشکلات بدون درمان کردن باقی بمانند، پیشرفت پوسیدگی‌ها باعث درد، عفونت و حتی از دست دادن دندان می شوند.

در طول بارداری تغییرات هورمونی در بدن بانوان اتفاق می افتد که می تواند بر روی سلامت دهان و دندان تاثیر بگذارد. افزایش هورمون ها به خصوص استروژن و پروژسترون می تواند تعادل باکتری‌های دهان را تغییر دهد و بانوان باردار را نسبت به مشکلات دندان مانند پوسیدگی حساس تر کند.

علاوه بر این بارداری می تواند باعث ایجاد تغییرات در مراقبت‌های روزانه دندان‌ها شود. حالت تهوع‌های صبحگاهی به طور مثال می تواند منجر به استفراغ دائم، تماس دندان با اسید معده که باعث ساییده شدن مینای دندان می‌شود و افزایش ریسک پوسیدگی شود. به علاوه گرسنگی و دیگر مشکلات مربوط به بارداری ممکن است باعث شود بعضی از خانم‌های باردار از عادت‌های بهداشت دهان خود مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن غافل شوند.

پیشگیری از پوسیدگی بعد از بارداری نیازمند ترکیبی از تمرینات بهداشت دهان و دندان و مراقبت‌های منظم است. در ادامه چند توصیه مهم برای مادران جدید داریم:

  • دندان‌های خود را حداقل دو بار در هفته با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و از نخ دندان برای تمیز کردن بین دندان‌هایتان استفاده کنید. مهم است که این عادت‌ها را حتی در طول ماه‌های اولیه مادر شدن رعایت کنید.
  • مصرف شکر و غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی را محدود کنید چون این موارد می تواندد به پوسیدگی دندان شما کمک کنند. سعی کنید از رژیم‌های غذایی سالم تری مانند مصرف میوه جات، سبزیجات و لبنیات که برای سلامت دندان‌ها مفید هستند، استفاده کنید.
  • مصرف زیاد آب می تواند ذرات باقی مانده غذا را بشوید و اسید داخل دهان را کاهش دهد. همچنین به تولید بزاق دهان که نقش مهمی را در حفاظت از دندان ها در برابر پوسیدگی ایفا می کند، کمک می‌کند.
  • چک آپ‌های منظم و برطرف کردن هرگونه نگرانی از وجود مشکلات دهانی می‌تواند سلامت دندان های شما را تضمین کند. متخصص شما به خوبی می تواند با ارائه راهنمای صحیح به حفظ سلامت دندان‌ها در دوران پسا بارداری کمک شایانی کند.
  • شیردهی با کاهش احتمال پوسیدگی در کودکان همراه است. عمل شیردهی گردش بزاق دهان را تحریک می کند که این امر باعث حفاظت از دندان کودکان در برابر پوسیدگی می شود. اگرچه ضروری است که بهداشت دهانی مناسب در دوران شیردهی را هم برای مادر و هم برای کودک ادامه دهیم.
  • برای بانوان به تازگی مادر شده حیاتی است که سلامت دهان و دندان خود را پس از دوران بارداری در اولویت قرار دهند به این دلیل که اگر مشکلات درمان نشوند این پوسیدگی‌ها به ناراحتی، درد و مسائل پیچیده تری ختم می‌شود.

عصب کشی دندان در دوران شیردهی

اگر طبق نظر دندان‌پزشک خود نیاز به انجام عصب‌کشی دندان در دوران شیردهی داشتید به‌هیچ‌وجه جای نگرانی نیست زیرا:
هم اشعه ایکس و هم نووکائین (و سایر داروهایی که برای بی‌حسی موضعی استفاده می‌شوند، مانند بوپیواکائین و لیدوکائین) با شیردهی سازگاری دارند.
والیوم آرام‌بخش خوراکی را نیز می‌توان مصرف کرد، زیرا سطح ماده بی‌حس‌کننده در شیر مادر پس از یک دوز قبل از مراجعه به دندانپزشکی همچنان حداقل تا صفر در نظر گرفته می‌شود. درواقع، اکثر داروهای آرام‌بخش خوراکی و IV برای کارهای دندانپزشکی با شیردهی سازگاری دارد.
اکثر داروهایی که برای آرام‌بخشی خوراکی و IV استفاده می‌شوند، با شیردهی سازگاری دارند.
آرام‌بخش اکسید نیتروژن (گاز خنده) نیز با شیردهی سازگاری دارد. عملاً در جریان خون نامحلول است، به این معنی که بلافاصله پس از توقف تنفس، از مغز به ریه‌ها و به هوای اتاق می‌رود. آلوئول ها (در عرض چند دقیقه).
بهبودی سریع معمولاً در عرض ۳ تا ۵ دقیقه اتفاق می‌افتد. بلعیدن اکسید نیتروژن به‌صورت خوراکی از طریق شیر بعید است.

شیردهی یک راه طبیعی و مفید برای تغذیه و ایجاد پیوستگی با کودک است. شیردهی فواید سلامتی زیادی را برای مادر و فرزند از جمله بالا بردن سیستم ایمنی بدن کودک و ارتقای وابستگی و دل بستگی مادر و کودک را فراهم می کند. اگرچه  ممکن است مثال‌هایی  وجود داشته باشد که مادری که شیردهی می کند نیازمند پروسه درمانی دندان مانند عصب کشی باشد. فهمیدن امنیت و بررسی ملاحظات در حوزه عصب کشی در شیردهی بسیار برای مادر مهم است تا بتوان با دلایل و اطلاعات واضح در مورد سلامت دندان‌ها در طول شیردهی تصمیم گیری کرد.

عصب کشی پروسه ای مربوط به دندان است که برای نجات دندانی که عفونت کرده یا شدیدا پوسیده است انجام می‌شود. این پروسه شامل خارج کردن پالپ عفونتی از طریق سیستم عصب کشی، تمیز کردن و ضدعفونی کردن ناحیه مورد نظر و در نهایت پر کردن و بستن آن به منظور جلوگیری کردن از عفونت بیشتر می‌شود. در حالیکه سیستم عصب کشی به طور کلی امن و موثر است، طبیعی است برای مادرانی که شیر می دهند نگرانی هایی در مورد تاثیر احتمالی عصب کشی دندان در دوران شیردهی بر روی شیر و دندان‌های کودکان داشته باشند. خبر خوب این است که تجربه داشتن عصب کشی در شیردهی عموما امن در نظر گرفته می شود. داروهایی از جمله بی حسی‌های معمول و آنتی بیوتیک‌هایی که در طول پروسه استفاده می شوند تاثیر خاصی بر روی پروسه شیردهی و یا کیفیت شیر ندارند. از بی حسی‌ها برای بی حس کردن ناحیه تحت درمان استفاده می شود و مقدار بسیار کمی از آن جذب گردش خون می شود. آنتی بیوتیک‌ها قطعا بعد از بررسی ایمنی مادر و نوزاد در صورت لزوم تجویز می شوند. بهرحال مهم است که در مورد شرایط خود و نوزادتان هم با دندانپزشک و هم با دکتر ناظر خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که داروهایی که مصرف می کنید برایتان امن است. دندانپزشک شما می تواند دارویی را تجویز کند که کمترین تاثیر را بر روی شیر شما داشته باشد.

  1. درحالی که عصب کشی دندان در شیردهی امن است اما باید ملاحظات لازم را بخاطر داشته باشید. اولا ضروری است که قبل و بعد از پروسه درمان، بهداشت دهان را به خوبی رعایت کنید تا از مشکلات بعدی جلوگیری کنید. دوبار در روز مسواک زدن با خمیردندان حاوی فلوراید، مرتبا نخ دندان کشیدن و شستشوی دهان با دهان شوی آنتی باکتریال می تواند به سلامت دندان کمک کند.
  2. دوما اگر بعد از پر کردن دندان در شیردهی برای شما هرگونه داروی مسکن یا آنتی بیوتیک تجویز شده است، حتما در مورد وضعیت شیردهی خود در حین مصرف داروها با متخصص خود صحبت کنید.
  3. سوما ضروری است تا شیردهی را درحین پروسه خوب شدن ادامه دهید. شیر مادر شامل آنتی بادی‌ها و فاکتورهای محافظ دیگری است که می تواند مانع عفونت و ارتقا درمان شود.

 

care after dental denervation - عصب کشی دندان در شیردهی _ هر آنچه باید بدانید

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

 

مراقبت‌های پس از عصب کشی دندان در دوران شیردهی

بسیاری از مادران ممکن است در مورد امنیت پروسه‌های دندانپزشکی در طول دوران شیردهی شامل عصب کشی نگرانی‌هایی داشته باشند. اگرچه مهم است تا خاطر نشان کنیم که بیشتر پروسه‌های دندانپزشکی مانند عصب کشی به صورت کاملا ایمن در طول دوران شیردهی انجام می شوند.

همان‌طور که گفته شد هیچ مدرکی مبنی بر قطع شیردهی پس از آرام‌بخشی یا بیهوشی عمومی وجود ندارد.
بی‌حس‌کننده‌های مورداستفاده برای کشیدن دندان نیمه‌عمر بسیار کوتاهی دارند (زمانی که در بدن عمل می‌کنند).
تا زمانی که مادر بیدار است، بیشتر دارو توسط بدن متابولیزه شده یا بازدم شده است. به‌طور مشابه آرام‌بخشی با داروهایی مانند میدازولام فقط برای مدت کوتاهی عمل می‌کند و زمانی که مادر از نیاز به شیر دادن یک بار در خانه آگاه شود، در بدترین حالت ممکن است کودک برای مدت طولانی‌تر از حد انتظار بخوابد. ممکن است توصیه شود که بزرگ‌سال دیگری برای مراقبت از کودک در دسترس باشد تا زمانی که مادر کاملاً هوشیار باشد.
مادری که عصب کشی دندان انجام می‌دهد نباید شیردهی را قطع کند (البته به‌جز در حین جراحی).
مادر می‌تواند درست قبل از اینکه برای عمل جراحی برود شیر بدهد. نیازی به صبر کردن برای شیردهی بعد از آن یا پمپاژ و تخلیه نیست.

بعد از عصب کشی برای مادران حیاتی است تا بهداشت دهان را به خوبی حفظ کنند تا از هرگونه مشکلات جلوگیری کرده و بهبود خوبی را تضمین کنند. مسواک زدن دوباز در روز با خمیردندان حاوی فلوراید و روزانه نخ دندان کشیدن برای از بین بردن پلاک‌ها و باکتری‌ها از دندان و لثه بسیار مهم است. همچنین توصیه می شود تا دهان را با آب نمک شستشو دهند یا از دهان شوی آنتی باکتریال استفاده کنند تا ریسک ابتلا به عفونت را کاهش دهند. با حفظ بهداشت دهان مادران می توانند هم به روند بهبود کمک کرده و هم از مشکلات دندان‌ها در آینده جلوگیری کنند.

بعضی از مادران ممکن است درد و ناراحتی را بعد از عصب کشی تجربه کنند. مهم است که در مورد هر گونه نشانه‌های درد با دندانپزشک مشورت کنید. دندانپزشکان می توانند راه حل‌های کنترل و مدیریت درد که برای مادران شیرده بی خطر است را توصیه کنند. داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن عموما برای استفاده کوتاه مدت در طول این دوران بسیار مناسب هستند اما همیشه توصیه می شود که قبل از مصرف هر دارویی با دندانپزشک خود مشورت کنید.

بعد از عصب کشی مهم است تا مادران شیرده در مورد رژیم غذایی خود محتاط باشند. توصیه می شود از مصرف غذاهای سفت، چسبناک و کرانچی که می تواند فشاری به دندان درمان شده وارد کند خوددای کنید. در عوض با حفظ یک رژیم متعادل که شامل مقدار زیادی میوه و سبزیجات است می توانید سلامت دهان و سلامت کلی بدن خود را تضمین کنید.

آیا بی حسی دندان برای شیردهی ضرر دارد؟

قبل از صحبت در مورد تاثیرات احتمالی، ضروری است بدانید بی حسی‌هایی که در دندانپزشکی استفاده می شود از جمله لیدوکایین به طور کلی در طول شیردهی امن در نظر گرفته می شوند. در مورد این داروها تحقیقات گسترده ای شده است و مشخص شده که جذب حداقلی را در گردش خون و انتقال به شیر مادر دارند. در نتیجه سطح بی حسی که به نوزاد منتقل می شود به طور کلی خیلی پایین است که بخواهد منجر به آسیبی شود.

رایج ترین بی حسی مورد استفاده در پروسه‌های دندانپزشکی بی حسی‌های معمولی هستند که ناحیه مورد نظر دندان یا صورت را بی حس می کنند. بی حسی‌های معمول مانند لیدوکایین معمولا توسط تزریق یا توسط ابزارهای دیگر وارد بدن می شوند. اگرچه ممکن است ریسک خیلی کمی وجود داشته باشد که بی حسی روی نوزاد اثر بگذارد. اما اصلا جای نگرانی نیست چون محققان با تحقیقات بسیار متوجه شده اند که مقدار بی حسی منتقل شده به شیر مادر انقدر پایین است که نمی تواند هیچ تاثیر خطرناکی بر روی نوزاد بگذارد.

اگرچه بی حسی مورد استفاده در پروسه دندانپزشکی در طول دوران شیردهی امن در نظر گرفته می شوند، ضروری است تا از تاثیرات جانبی احتمالی آن آگاه باشیم. بعضی از تاثیرات شامل خواب آلودگی، زود رنجی یا تغییر در الگو شیردهی در نوزاد شود. اگرچه این تاثیرات جانبی بسیار نادر و ملایم هستند و در بازه خیلی کوتاهی کاملا برطرف می‌شوند.

کلام آخر

این یک نگرانی قابل درک و رایج برای زنان است که در هنگام شیر دادن به نوزاد خود، هر نوع روش یا داروی پیشنهادی را زیر سؤال ببرند؛ اما در رابطه با عصب کشی دندان در دوران شیردهی اصلاً جای هیچ نگرانی نیست و این کار بدون کوچک‌ترین عوارضی در روتین مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان در زنان شیرده انجام می‌شود.
با این حال، بسیار مهم است که در صورت گرفتن وقت ملاقات در کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق به ما اطلاع دهید که آیا باردار هستید یا به نوزادی شیر می‌دهید. سپس می‌توانیم با شما همکاری کنیم تا بهترین گزینه‌ها را برای کودکتان پیدا کنیم.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش‌های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان شهید مدنی، نرسیده به تقاطع سبلان، خیابان طیرانی پلاک ۳۰

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان