روکش ایمپلنت و علت افتادن

روکش ایمپلنت و علت افتادن

روکش ایمپلنت ممکن است به دلایلی بیافتد، علت افتادن روکش ایمپلنت چیست؟روکش های ایمپلنت جز ضروری ایمپلنت های دندان هستند که به عنوان لایه محافظ برای ایمپلنت عمل می کنند. این روکش ها طوری طراحی شدند تا کاملا سازگار با پایه ایمپلنت قرار گرفته و ثبات و ارتقا درمان را فراهم کنند. گرچه در بعضی از موارد روکش ایمپلنت ممکن است بیافتد که باعث به وجود آمدن مشکلاتی می شود که باید فورا با پزشک متخصص خود در میان بگذارید. اگر ایمپلنت یا روکش دندان دارید، شرایط مشابهی با دیگر دندان‌های شما دارد. ممکن است بر اثر عوامل مختلفی بشکند، شل شود یا حتی بیفتد. دهان و دندان ضعیف، استرس یا حتی آسیب می‌تواند باعث از کار افتادن ایمپلنت شود، اما دلیلی برای وحشت وجود ندارد.

علت افتادن روکش ایمپلنت

ایمپلنت‌ها و روکش‌ ایمپلنت از بادوام ترین گزینه‌های ترمیم موجود هستند. ایمپلنت‌ها معمولا از تیتانیوم ساخته می‌شوند و به استخوان فک می‌چسبند. قسمت بالایی ایمپلنت، تاج، از پرسلن یا سرامیک ساخته شده است.
هر دو قسمت ایمپلنت بسیار قوی هستند، اما تاج قسمتی است که در معرض بیشترین آسیب قرار دارد. فشار طبیعی خوردن و صحبت کردن معمولا به آن آسیب نمی‌رساند. با این حال، دندان قروچه و سایر تنش‌ها می‌تواند باعث ضعیف شدن کل واحد یا حتی افتادن آن در طول زمان شود. هنگامی که تاج می‌افتد، می‌توان آن را جایگزین کرد یا دوباره چسباند. در صورت آسیب دیدن ایمپلنت، ممکن است نیاز به تعمیرات بیشتر یا حتی تعویض کامل باشد.

  • مهمترین علت افتادن روکش ایمپلنت، سیمانی است که تاج را به بقیه قسمت‌های دندان می‌چسباند و در حال شکستن است. اگر تاج بشکند، نیاز به تعویض دارد. گاهی اوقات پیچ زیر تاج از کار می‌افتد در حالی که تاج دست نخورده باقی می‌ماند. در این حالت، پیچ قبل از قرار دادن مجدد تاج روی پایه نیاز به تعویض دارد. همین امر برای زمانی که مفصل بین تاج و پیچ ایمپلنت آسیب می‌بیند صدق می‌کند.
  • یکی دیگر از دلایل ابتدایی افتادن روکش ایمپلنت جایگذاری نادرست در طول پروسه اولیه ایمپلنت است. وقتی روکش ایمپلنت به درستی در جای خود قرار نمی گیرد و یا به پایه ایمپلنت به خوبی نمی چسبد، خیلی بیشتر به افتادن و عدم استقرار حساس می شود. این اتفاق ممکن است به دلایل مختلفی از جمله به خوبی محکم نشدن پایه ایمپلنت اتفاق بیوفتد. در اینجور موارد هرگونه حرکت و یا فشاری که به ایمپلنت وارد می شود می تواند باعث شل شدن و در نهایت افتادن روکش دندان شود.
  • یکی دیگر از مهم ترین دلایل افتادن روکش دندان بهداشت ضعیف دهان است. خوب نگه داشتن بهداشت دهان برای موفقیت طولانی مدت ایمپلنت دندان حیاتی است. غفلت در بهداشت دهان می تواند منجر به جمع شدن پلاک ها و باکتری ها در اطراف محیط ایمپلنت شده و در نتیجه باعث التهاب و عفونت شود که این شرایط به پری ایمپلنتایتیس معروف است. زمانی که پری ایمپلنتایتیس پشرفت می کند، می تواند باعث تحلیل استخوان و ضعیف شدن ساختار پشتیبانی اطراف ایمپلنت شامل بافت نرمی که روکش ایمپلنت را در جای خود نگه می دارد، می شود. در نهایت این موارد می تواند به شل شدن و افتادن روکش دندان ختم شود.
  • علاوه بر این، گاز گرفتن شدید یا تروما می تواند منجر به از جا در آمدن روکش ایمپلنت شود. اگر شخصی عادت به گاز گرفتن اجسام سخت دارد و یا از دندان‌هایش برای فعالیت های دیگری بجز جویدن استفاده می کند، این فعالیت ها می تواند فشار زیادی را به ایمپلنت و اجزای آن وارد کند. به مرور زمان این فشار اضافی می تواند ارتباط بین روکش ایمپلنت و پایه دندان را ضعیف کرده و بیشتر به افتادن روکش منجر می شود. به طور مشابه تروما مانند تصادف می تواند موجب اختلال در ثبات روکش ایمپلنت و در نتیجه از جا در آمدن آن شود.

 

روکش ایمپلنت و همه چیز درباره علت افتادن%
loan-cover

 

اگر روکش یا تاج من شل شد چه باید بکنم؟

وقتی که روکش ایمپلنت می افتد خیلی ضروری است که فورا اقدامات لازم را انجام دهید تا از وقوع مشکلات بیشتر جلوگیری کرده و از موفقیت بلند مدت ایمپلنت دندان خود مطمئن شوید. در ادامه می خواهیم نکاتی که باید در زمان مواجه با این شرایط انجام دهید را بررسی کنیم:

  1. آرامش خود را در این شرایط حفظ کنید. اگر متوجه شدی که روکش ایمپلنت شما افتاده است، مهم است که آرامش خود را حفظ کرده و نترسید. محل ایمپلنت را به طور دقیق بررسی کرده تا مطمئن شوید آیا اجزای دیگر آسیب دیده یا از بین رفته اند یا خیر. علائم عفونت مانند قرمز شدن، ورم کردن یا درد را چک کنید. به محض اینکه متوجه شدید روکش ایمپلنت شما افتاده است، حیاتی است که با دندانپزشک خود تماس بگیرید. پزشک شما قادر است تا راهنمایی های لازم را انجام داده و برای شما قرار ملاقاتی را تعیین کند.
  2. در صورت امکان سعی کنید روکش دندان افتاده را در جایی امن نگه دارید. این اقدام به پزشک شما این امکان را می دهد تا شرایط روکش و دندان شما را بررسی کرده و بداند که آیا می تواند روکش را دوباره بچسباند و یا باید تعویض شود.
  3. ممکن است دندانپزشک شما دستورالعمل های خاصی مانند نحوه مراقبت از قسمت در معرض دید قرار داده شده ایمپلنت را تا زمانی که به مطب او مراجعه کنید در اختیارشما قرار دهد. این راهنمایی ها ممکن است شامل شستشو با آب نمک یا استفاده از دهان شوی ضدمیکروبی باشد تا ریسک عفونت را کاهش دهد.
  4. از جویدن با سمت آسیب دیده خودداری کنید. برای جلوگیری از آسیب بیشتر یا از جا درآمدن ایمپلنت بهتر است تا از جویدن با آن سمت دهان که روکش ایمپلنت افتاده است خودداری کنید. از غذاهای نرم استفاده کرده و به فشاری که به دندان‌های خود می آورید دقت کنید. اگر دندان لق شد، از خوردن غذاهای سفت یا چسبنده تا زمانی که آسیب ارزیابی و ترمیم نشده است، خودداری کنید. برای ایمپلنت‌ها یا تاج‌هایی که افتاده‌اند، کل واحد را در ظرفی کنار بگذارید و سپس ناحیه مورد نظر در دهان خود را تمیز کنید. از خوردن غذاهای سفت، چسبنده یا بیش از حد اسیدی تا زمانی که تاج و ایمپلنت جایگزین نشده‌اند، خودداری کنید.
  5. سوراخ‌های باز در امتداد خط لثه ممکن است به باکتری‌ها اجازه دهد در دندان‌های سالم مجاور تجمع کنند. بنابراین در حالیکه منتظر وقت ملاقات با پزشک خود هستید، ضروری است که بهداشت دهان خود را حفظ کنید. دندان‌های خود را دوبار درهفته با مسواک هایی با برس نرم مسواک کنید، روزانه نخ دندان بکشید و از دهان شوی ضدمیکروبی استفاده کنید. این موارد به شما کمک می کند تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کرده و روند درمان را ارتقا دهید.
  6. هرگز سعی نکنید تاج یا ایمپلنت را به تنهایی جایگزین کنید. در صورت بلعیدن، خطر خفگی جدی وجود دارد و ایمپلنت و روکش باید به درستی تمیز و محکم شوند.
  7. مهم است که در اسرع وقت برای ترمیم آن وقت بگیرید.اگر ایمپلنت یا تاج به دلایل دیگر مربوط به سلامت دهان از جای خود خارج شد، دندانپزشک شما می‌تواند مشکل را درمان کرده و ایمپلنت جدیدی نصب کند. در برخی موارد، استخوان زیر ایمپلنت ممکن است تحلیل رفته باشد که باعث می شود کل واحد بیفتد.

روکش دندان من افتاد، حالا چه کار کنم؟

هنگامی که بیماران تماس می‌گیرند و می‌گویند که روکش ایمپلنت آنها افتاده است، ما به عنوان دندانپزشک یا پرسنل مطب دندانپزشکی باید دریابیم که دقیقا چه چیزی بیرون آمده است. این به این دلیل است که در بیشتر مواقع پیچ اباتمنت بالایی است که افتاده است و نه ایمپلنت واقعی. احتمال افتادن ایمپلنت واقعی دندان بسیار نادر است. اما اگر ایمپلنت واقعا بیفتد، بیمار باید معاینه شود و گزینه‌های مناسب دیگری به او داده شود.

پیچ اباتمنت همان چیزی است که بیماران بیشتر از آن به عنوان افتادن ایمپلنت‌های دندانی یاد می‌کنند.
این به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد و معمولا از بیماران درخواست می‌شود که به مطب دندان‌پزشکی مراجعه کنند تا پیچ را دوباره وصل کنند. در صورت افتادن این پیچ دلیلی برای وحشت وجود ندارد، اما اگر این اتفاق بیشتر رخ دهد، ممکن است عمل تاج کمی پیچیده شود.

برای درمان معمولا پیچی که افتاده است را دور می‌اندازند و یک پیچ جدید را با سفت کردن بیشتر وصل می‌کنند. پیچ اباتمنت می‌تواند به دلیل پایین نبودن کامل آن و همچنین به دلیل مقاومت استخوان یا بافت لثه از بین برود.
همچنین به بیماران توصیه می‌شود تا زمانی که ایمپلنت بهبود نیافته است، چیز سفت نخورند یا از آن طرف دهان برای جویدن استفاده نکنند. اگر بهبودی پیچ اباتمنت به طور مکرر از بین برود، به بیمار توصیه می‌کنیم که فقط یک روز یا بیشتر قبل از تعیین تاج ایمپلنت خود مراجعه کند. در طول این بازدید، ما یک روش برش لیزری کوچک را انجام می‌دهیم تا بافت نرم را دور کنیم تا فضایی برای تاج ایمپلنت ایجاد کنیم. برخی از افراد تمایل به افتادن پیچ اباتمنت بهبودی دارند.
همانطور که در بالا ذکر شد، این سناریو نادر است. اکثر بیماران فقط پیچ اباتمنت را با خود ایمپلنت دندان اشتباه می‌گیرند. اگر کل ایمپلنت دندان بیرون بیاید، احساس متفاوتی در آن ناحیه خواهید داشت، برخی نیز ممکن است متوجه شوند که شکاف یا سوراخ عمیق‌تر شده است. ایمپلنت دندانی افتاده، برخلاف پیچ اباتمنت، شبیه پیچی است که چند رشته آن را احاطه کرده‌اند. اباتمنت یک اتصال نسبتا کوچکتر است که شبیه یک پیچ یا یک گوشواره میخی کوچک است. جدا شدن کل ایمپلنت دندان نیز می‌تواند دردناک باشد و خونریزی داشته باشد. در این مورد نادر، دندانپزشک برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک را برای شما شروع می‌کند.

اصول اولیه ایمپلنت دندان

اصول اولیه ایمپلنت دندان

اصول اولیه ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از بادوام‌ترین گزینه‌های ترمیم موجود برای جایگزینی دندان از دست رفته است.
ایمپلنت دندان دارای سه قسمت است: پایه تیتانیومی که در استخوان فک قرار می‌گیرد، اباتمنت که تاج را به هم متصل می‌کند و تاج دندان دائمی که بالای خط لثه قرار دارد.
بسیار نادر است که خود ایمپلنت بشکند زیرا در داخل استخوان قرار دارد، اگرچه بیماری‌های لثه می‌توانند مشکلاتی ایجاد کنند. احتمال شکستن یا شل شدن اباتمنت پس از تحمل ضربه بیشتر است. تاج ایمپلنت نیز می‌تواند بشکند یا شل شود.
تاج یا روکش ایمپلنت قسمتی است که تمام نیروهای خارجی جویدن و ذرات خارجی را تحمل می‌کند. تاج‌ها از مواد مختلفی تشکیل شده‌اند که هر کدام دارای میزان مختلف استحکام هستند، اما همه آنها در معرض آسیب هستند. تاج شل نیاز به درمان فوری دارد.

علت شکستن یا شل شدن روکش یا تاج ایمپلنت چیست؟

عوامل متعددی می‌توانند باعث شل شدن یا شکستن روکش ایمپلنت شوند. تاج‌ها را گاهی اوقات می‌توان تعمیر و یا وصل کرد یا در برخی موارد ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد. در شرایط بسیار نادر، دندانپزشک ممکن است نیاز به تعویض کل ایمپلنت داشته باشد.
در این مقاله بررسی کردیم که علت افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ در تمامی خدمات کلینیک ستاره شرق، از بهترین مواد اولیه بهره گرفته می‌شود، کادر درمانی این مجموعه در شرق تهران متخصص، کارکشته و کاملا متخصص در حوزه فعالیت خود می‌باشند. برای دریافت اطلاعات کامل‌تر در زمینۀ هزینه‌های درمان، خدمات مجموعه و غیره می‌توانید از سه روش مراجعه به سایت ستاره شرق، تماس با مجموعه و یا ارتباط با پزشک از طریق واتساپ اقدام نمایید. برای کسب اطلاعات کامل‌تر، می‌توانید به سایت کلینیک ستاره شرق مراجعه کرده و یا به شماره تلفن مجموعه تماس بگیرید.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان مدنی شمالی، نبش خیابان حیدری (لشگر)، پلاک ۱۰۸۶/۲ طبقه سوم

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان