علت سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت چیست؟

علت سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت چیست؟

همه چیز درباره سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت

پس از کاشت ایمپلنت دندان به آینه نگاه می‌کنید تا لبخند خود را به‌خوبی ببینید و آن وقت است که متوجه آن می‌شوید. بافت لثه نزدیک محل کاشت ایمپلنت تیره‌تر از بقیه لثه‌های شماست. تغییر رنگ بافت لثه یا به بیان دیگر سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت غیرمعمول نیست، در اینجا علت سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت و کاری که در صورت مشاهده آن باید انجام دهید و چند ایده در مورد نحوه اصلاح مشکل آورده شده است.

بررسی علت سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت

اغلب اوقات، تغییر رنگ لثه پس از کاشت ایمپلنت درواقع به دلیل رنگ پایه‌های تیتانیومی است که برای لنگر انداختن تاج استفاده می‌شود. این وضعیت معمولاً به رنگ خاکستری تیره است و می‌تواند نشان دهنده این باشد که بافت لثه به اندازه کافی نازک یا شفاف است.
همچنین اگر پست به اندازه کافی عمیق قرار نگرفته باشد یا خیلی جلوتر در فک قرار نگیرد، ممکن است دچار مشکل تغییر رنگ شوید. این ممکن است مشکلات طولانی‌مدت ایجاد کند یا نه و باید توسط دندان‌پزشک شما برای اطمینان از ایمن بودن دندان بررسی شود.
بااین‌حال، گاهی اوقات تغییر رنگ ناشی از بیماری است.
به طور خاص، ممکن است به بیماری پریودنتال نکروزان مبتلا شده باشید. این یک عفونت نادر است که توسط باکتری ایجاد می‌شود و معمولاً به عنوان ژنژیویت پریودنتال نکروزان شروع می‌شود.
وجود و فعالیت باکتری باعث از بین رفتن بافت لثه و درنتیجه خاکستری یا سیاه شدن آن می‌شود.
اگر این بیماری درمان نشود، می‌تواند باعث از بین رفتن کامل بافت لثه، استخوان و غضروف در آن ناحیه شود و درنهایت ممکن است دندان و یا ایمپلنت شما بیفتد.
علائم بیماری پریودنتال نکروزان عبارت‌اند از:

⦁ شروع سریع درد
⦁ بوی بد
⦁ التهاب و قرمزی بافت لثه در ابتدا
⦁ خاکستری یا تیره شدن بافت لثه با پیشرفت بیماری
⦁ تب
⦁ خستگی
⦁ لق شدن دندان (یا ایمپلنت)
اگر هر یک از این علائم را دارید، فوراً برای درمان به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

 

سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت به دلیل پیوند بافت

اگر لثه‌های شما سالم هستند و دندان‌پزشک تشخیص می‌دهد که مشکل رنگ پس از خونریزی لثه است، یکی از گزینه‌هایی که برای رفع این مشکل باید انجام دهید پیوند بافت است. اینجاست که دندان‌پزشک از قسمت دیگری از دهان (معمولاً سقف) بافت می‌گیرد و آن را روی لثه پیوند می‌دهد. روش دیگر، پزشک ممکن است از یک ماده مصنوعی استفاده کند که لثه‌ها را برای رشد طبیعی تحریک می‌کند.
درهرصورت، این گزینه می‌تواند به ضخیم شدن لثه‌ها به اندازه کافی کمک کند تا تغییر رنگ ناشی از ایمپلنت پنهان شود. اما توجه داشته باشید که پیوند پوست یک روش دندانپزشکی جدی است. ممکن است نتوانید از آن قسمت از دهان خود استفاده کنید تا زمانی که لثه‌ها به‌طور کامل بهبود پیدا کنند، که ممکن است یک تا دو هفته طول بکشد .
در طول این مدت، معمولاً باید از رژیم غذایی نرم استفاده کنید، بنابراین اگر مشکلات پزشکی حساس به غذا مانند دیابت دارید، حتماً ابتدا این روش را با پزشک خانواده خود در میان بگذارید.

درمان سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت

درمان سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت

درمان سیاه شدن لثه دندان بعد از ایمپلنت

رنگ در بافت لثه توسط ملانوسیت‌ها تولید می‌شود که مسئول تولید ملانین در پوست نیز هستند.
گاهی اوقات هنگامی‌که ضربه در بافت لثه رخ می‌دهد، بدن ممکن است در پاسخ به آن ملانین بیش از حد تولید کند. این می‌تواند باعث تغییر رنگ در لثه‌های سالم شود.
یکی از راه‌های اصلاح این تولید بیش از حد، انجام یک روش سفید کردن لثه است.
رایج‌ترین روش سفید کردن لثه شامل استفاده از لیزر برای از بین بردن برخی از ملانوسیت‌ها در ناحیه تغییر رنگ است. این باعث تولید کمتر ملانین می‌شود و بافت لثه به طور طبیعی روشن می‌شود.
یکی دیگر از روش‌های سفید کردن شامل استفاده از ژل مخصوص روی سطح لثه و سپس پاک کردن ملانوسیت‎های اضافی با استفاده از یک ابزار صاف کننده است. هر دو روش را می‌توان در یک بازدید مطب انجام داد.
با این حال، هیچ‌کدام معمولاً تحت پوشش بیمه درمانی یا دندانپزشکی نیستند، بنابراین باید خودتان هزینه آن را بپردازید.

حرف آخر

یکی از عالی‌ترین روش‌های زیباسازی دندان‌های ازدست‌رفته، ایمپلنت است. اما در برخی موارد ممکن است این روش زیبایی دهان و دندان با مشکلاتی مواجه شود. سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت یکی از مشکلات شایع محسوب می‌شود. اگر جز کسانی هستید که بعد از ایمپلنت لثه‌های شما سیاه شده برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد یا راه‌حل‌های مقابله با تغییر رنگ لثه پس از عمل ایمپلنت دندان، با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان