جرم (پلاک) دندان
جرم ، لایه نازک چسبنده و بی رنگی از باکتریهاست که روی دندان ها شکل می گیرد. تشکیل جرم بر روی دندان ها به صورت کاملا آرام رخ می دهد و به مرور زمان سبب از بین رفتن لثه ها و ایجاد شکل ظاهری ناخوشایند می شود .
چه عواملی باعث ایجاد جرم می شوند و چرا مضر است؟
جرم هنگامی ایجاد می شود که غذاهای حاوی کربوهیدرات (قند و نشاسته) مانند شیر ، نوشابه ، کشمش ، کیک یا آب نبات غالباً روی دندان ها باقی بمانند. باکتری هایی که در دهان زندگی می کنند روی این غذاها شکوفا می شوند و در نتیجه اسید تولید می کنند. در طی یک دوره زمانی ، این اسیدها مینای دندان را از بین می برند و در نتیجه پوسیدگی دندان به وجود می آید. جرم همچنین می تواند روی ریشه های دندان زیر لثه ایجاد شود و باعث شکسته شدن استخوان حامی دندان شود.
چگونه می توان از تشکیل جرم جلوگیری کرد؟
- برای جلوگیری از ایجاد جرم ، حداقل دو بار در روز دندانهای خود را با یک برس مسواک نرم و گرد ، مسواک بزنید. به فضایی که لثه ها و دندان ها در آن قرار دارند توجه ویژه ای داشته باشید. از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
- برای از بین بردن ذرات مواد غذایی و باکتری ها حداقل یک بار در روز بین دندان ها نخ بکشید.
- برای کاهش باکتری های ایجاد کننده جرم و بیماریهای لثه از یک دهانشویه آنتی باکتریال استفاده کنید.
- برای معاینه و تمیز کردن دندانها هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک یا بهداشتیار دهان و دندان مراجعه کنید.
- از دندانپزشک خود بپرسید که آیا شیارپوش دندان برای شما مناسب است یا خیر. شیارپوشهای دندان یک روکش پلاستیکی نازک هستند که روی سطح دندانها قرار میگیرند تا از حفره ها و پوسیدگی آنها محافظت شود.
- یک رژیم متعادل بخورید و تعداد میان وعده های غذایی را محدود کنید. اگر به میان وعده نیاز دارید ، غذاهای مغذی مانند ماست ساده ، پنیر ، میوه یا سبزیجات خام را انتخاب کنید. سبزیجات مانند کرفس به خارج کردن مواد غذایی از بین دندانها کمک کرده و به بزاق کمک می کند تا اسیدهای جرمساز را خنثی کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و به منظور مطالعه مقالات بیشتر از صفحه مقالات کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق دیدن کنید و همچین به منظور نوبت دهی و اطلاع از آدرس کلینیک به صفحه تماس با ما ، کلینیک دندان پزشکی ستاره شرق مراجعه نمایید.