ایمپلنت دندان، یکی از راههای رایج به منظور جایگزنی دندان از دست رفته است. در میان تمامی روشهای کاشت دندان که از گذشته تا به امروز توسط دندانپزشکان مورد استفاده قرار میگرفته، ایمپلنت را میتوان به عنوان بهترین روش معرفی نمود. علت این برتری، ماندگاری بالای دندان کاشته شده در مقایسه با قیمت تمام شده است. مراحل ایمپلنت دندان یکی از مهم ترین سوالات افراد است. سوالات دیگری که ممکن است پیش آید عبارت است از:
در ادامۀ این مقاله با ما همراه باشید تا مراحل ایمپلنت دندان و باقی سوالاتی که پیشتر اعلام شد را برایتان شرح داده و هر آنچه درباره مراحل ایمپلنت باید بدانید را بازگو نماییم.
ایمپلنتهای دندان انقلابی در زمینه دندانپزشکی در نظر گرفته میشود که راه حلی قابل اعتماد و مادامالعمر برای دندان های از دست داده شده فراهم میکند. ایمپلنت ها در واقع دندان های مصنوعی هستند که داخل استخوان فک قرار میگیرند و پایه محکمی را برای درمان های مختلف دندان ایجاد میکنند. آنها نه تنها زیبایی لبخند شما را تضمین میکنند بلکه عملکرد و بهداشت دهان را بالا میبرند. انواع مختلفی از ایمپلنتهای دندان موجود است که هرکدام مشخصات و فواید خود را دارد.
بسته به نوع نیاز شما، میتوان از انواع ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندانهای از دست رفته اسفاده نمود. این مسئله میتواند بسته به تعداد دندانهایی که لازم است ایمپلنت شوند، وضعیت تراکم استخوان فک شما، این مسئله که کدام دندان قرار است ایمپلنت شود بوده و بر اساس نظر دندانپزشک، در میان انواع ایمپلنت دندان، انتخاب شود. اما آنچه مسلم است، این مسئله میباشد که پاسخ سوال ایمپلنت دندان چند مرحله دارد، در تمامی روشهای ایمپلنت، تقریباً یکسان خواهد بود.
یکی از رایج ترین انواع ایمپلنت های دندان داخل استخوانی است. این مدل از ایمپلنت دندان از تیتانیوم ساخته شده و تقریبا به شکل پیچ یا استوانه کوچک است. این استوانه به شکل مستقیم داخل استخوان فک قرار می گیرد. ایمپلنت داخل استخوانی متنوع است و می تواند جایگزین تک دندان، دندان های متعدد و حتی یک ردیف از دندان ها شود. این مدل ثبات عالی دارد و می تواند برای انواع ترمیم های دندان استفاده شود.
ایمپلنت تحتانی یکی دیگر از انواع ایمپلنت است گرچه امروزه این روش به نسبت روش های دیگر کمتر رایج است. برخلاف ایمپلنت دندان داخل استخوانی، در این روش ایمپلنت را در بالای استخوان فک و در زیر بافت لثه قرار می دهند. این نوع از بدنه آهنی تشکیل شده که در استخوان فک قرار می گیرد و دندان های مصنوعی را ساپورت می کند.
ایمپلنت گونه ای یکی از انواع تخصصی ایمپلنت هاست که در مواقعی استفاده می شود که تحلیل و پوکی استخوان در فک بالا بسیار شدید است. این ایمپلنت ها پروسه ی طولانی تری از روش های دیگر ایمپلنت را طی می کند و در استخوان گونه قرار می گیرد. این نوع از ایمپلنت، پایه ثابتی را برای ترمیم های دندانی حتی در موارد سخت و چالش برانگیز فراهم می کند. این نوع روش از ایمپلنت معمولا در بیمارانی استفاده می شود که دندان های مصنوعی متحرک را برای مدت طولانی استفاده می کنند و خواهان راه حلی راحت تر و دائمی تر هستند.
مینی ایمپلنت ها که به عنوان MDI شناخته می شوند، به نسبت ایمپلنت های دندان دیگر قطر کوچکتری دارند. از این نوع زمانی استفاده می شود که استخوان محدودیت عرضی دارد و یا زمانی که بیمار ترجیح می دهد پروسه درمان تهاجمی کمتری را داشته باشد. مینی ایمپلنت ها می توانند با تکنیک های تهاجمی کوچکتری انجام شوند، طول درمان کمتری را احتیاج دارند و نیاز کمتری برای پیوند استخوان دارند. اگرچه این ایمپلنت ها سطح ثبات یکسانی نسبت به ایمپلنت های استاندارد ندارند، می توانند گزینه مناسبی برای بیمارانی با نیازهای خاص هستند.
هر فردی که قصد داشته باشد دندانهای خود را ایمپلنت کند، پس از فکر در مورد هزینههای دندان، احتمالاً به این سوال خواهد رسید که آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ متاسفانه باید بگوییم که بله! به دلیل مراحلی که به جهت ایمپلنت دندان انجام میشود و نیاز به جراحی لثه، به طور معمول میتوان گفت که ایمپلنت دندان درد دارد. اما این درد میتواند به کمک سر کنندهها در حین جراحی و مسکنها پس از انجام جراحی کنترل شده و کاهش داده شود.
سطح درد در طول پروسه ایمپلنت از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است. عمل ایمپلنت معمولا توسط بی حسی انجام می شود که ناحیه تحت درمان را بی حس می کند و سختی درمان را کاهش می دهد. بعضی از افراد ممکن است درد ملایم یا سوزشی را بعد از جراحی احساس کنند که با داروهای مناسب این درد از بین می رود. در طول مرحله دوم ایمپلنت بعضی از افراد ممکن است درد یا حساسیت کمی را در مرحله قرارگیری پین تجربه کنند. اگرچه این درد قابل کنترل است و در طول زمان فروکش می کند؛ بسیار مهم است که مراقبت های بعد از درمان را رعایت کنید تا روند درمان ارتقا پیدا کند. اگر هرگونه نگرانی در مورد دردی که ممکن است در طول پروسه تجربه کنید دارید می توانید با دندانپزشک متخصص خود صحبت کنید تا راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهد.
اگر برای ایمپلنت دندان خود از میان برندهای معتبر انتخاب کنید و این مراحل توسط یک دندانپزشک مجرب انجام شود، میتوانیم بگوییم عوارض ایمپلنت دندان متمایل به صفر است. تنها تنها عوارض ایمپلنت دندان که احتمالاً با آن روبهرو خواهید شد، درد ناشی از جراحی و عفونت احتمالی محل جراحی است که به کمک آنتی بیوتیکها کنتر خواهد شد. حال به بررسی این مسئله میپردازیم که ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟
همانطور که پیشتر نیز گفتیم، در تمامی انواع ایمپلنت دندان، پاسخ به سوال ایمپلنت دندان چند مرحله دارد، تقریباً یکسان خواهد بود. به طور کلی، ایمپلنت دندان ۳ مرحله دارد که نتیجه گیری نهایی از این ۳ مرحله میتواند تا ۶ ماه نیاز به صرف زمان داشته باشد.مراحل ایمپلنت می تواند بسته به روش های ایمپلنت دندان متفاوت باشد. اگرچه مراحل کلی ایمپلنت به ترتیب زیر می باشد:
در مرحله اول، فک، لثه و دیگر موارد حیاتی مرتب با دهان و دندانهای شما توسط دندانپزشک بررسی میشود. در این مرحله، ممکن است به گرفتن عکس رادیوگرافی از دندانهای خود باشید. به طور معمول، سنجش تراکم استخوان فک به جهت بررسی آمادگی فک برای قرار گرفتن پین بر روی آن، در همین مرحله انجام شده و در صورت نیاز، پیوند استخوان توسط دندانپزشک صورت میپذیرد.
زمانی که مشخص می شود که شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید، قدم بعدی برنامه ریزی برای تعیین روش های درمانی و نیازهای شماست. این برنامه شامل بررسی تعداد ایمپلنت های مورد نیاز و پروسه های دیگری مانند پیوند استخوان و یا کشیدن دندان که ممکن است ضروری باشد می شود.
میتوانیم بگوییم مرحله دوم ایمپلنت دندان، سخت ترین مرحله ایمپلنت محسوب میشود. در این مرحله، جراحی لثه انجام شده و به وسیله دستگاههای مخصوص، حفرهای متناسب با اندازه پین ایمپلنت درون لثه ایجاد میشود. بسته به این مسئه که پین قرار است در چه نقطه ای قرار بگیرد، میزان برش ایجاد شده درون لثه متفاوت خواهد بود. پس از قرار گیری پین در جای مشخص، چیزی در حدود ۳ تا ۶ ماه زمان لازم است تا پین در جای خود محکم شده و بتواند نقش ریشه را برای دندان جدید ایفا کند.
بله، مرحله دوم ایمپلنت دندان به عنوان سخت ترین مرحله ایمپلنت، مرحلهای دردناک خواهد بود. اما دندانپزشک شما با روشهایی میتواند میزان درد شما را تا حد مطلوبی کاهش دهد.
مرحله سوم ایمپلنت قالب گیری و ساخت روکش دندان است. این مرحله نیز مدتی به طول انجامیده و سپس توسط دندانپزشک بر روی دندانهای شما قرار خواهد گرفت. حال که فهمیدیم ایمپلنت دندان چند مرحله دارد، بهتر است در مورد این مسئله تصمیم بگیریم که کجا ایمپلنت کنم بهتر است؟
تا اینجا فهمیدیم که ایمپلنت دندان چند مرحله دارد، انواع ایمپلنت دندان چیست و سخت ترین مرحله ایمپلنت کدام است. حال زمان آن رسیده که تصمیم بگیرید کجا اقدام به ایمپلنت دندانهای خود نمایید. باید بگوییم که دندانپزشک شما، مهمترین نقش در نتیچه گیری نهایی از کاشت دندانتان به روش ایمپلنت ایفا میکند؛ بنابراین در انتخاب دندانپزشک بیش از هر چیز دیگری دقت نمایید.
پیشنهاد میکنیم، برای دریافت بهترین خدمات ایمپلنت تهران، سری به کلینیک ستاره شرق بزنید. این مجموعه با کادری مجرب از دندانپزشکان متخصص در این حوزه و با بهره گیری از بهترین برندهای ایمپلنت دندان و تجهیزات به روز، اقدام به کاشت دندان شما خواهد کرد. برای کسب اطلاعات کاملتر، میتوانید به سایت کلینیک ستاره شرق مراجعه نموده و یا با مجموعه تماس حاصل فرمایید.