کامپوزیت دندان در بارداری

کامپوزیت دندان در بارداری

کامپوزیت دندان در بارداری

بررسی کامپوزیت دندان در بارداری

داشتن یک لبخند زیبا، همواره در افزایش اعتماد به نفس ما و در مقابل تاثیری که بر روی اطرافیان می‌گذاریم، به شدت موثر خواهد بود. با توجه به افزایش اهمیت این مسئله در چند دهه اخیر، اصلاح لبخند به یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین خدمات دندانپزشکی تبدیل شده است. یکی از روشهای سریع و متداول در این زمینه، کامپوزیت دندان است. کامپوزیت دندان یک پروسه دندانپزشکی رایج است که شامل استفاده از مواد رزین هم رنگ دندان های طبیعی می شود تا ظاهر و عملکرد دندان ها را بهبود ببخشد. این پروسه معمولا برای درست کردن ترک خوردگی ها، شکستگی ها یا بی رنگی دندان ها در کنار پر کردن پوسیدگی ها انجام می شود. اگرچه وقتی صحبت از پروسه های دندانپزشکی در زمان بارداری پیش می آید خیلی از بانوان در مورد ریسک هایی که ممکن است نوزاد متولد نشده آنها با آن مواجه شود نگران هستند.

آیا کامپوزیت دندان در بارداری ضرر دارد؟

در زمان بارداری خانم ها در برابر کارهایی که بر روی بدنشان انجام می شود از جمله داروها یا درمان های دندانپزشکی محتاط تر هستند. خیلی از خانم ها ممکن است کنجکاو باشند بدانند آیا کامپوزیت دندان در بارداری ضرر دارد؟ خبر خوب این است که پروسه کامپوزیت دندان در بارداری به طور کلی پروسه ای امن در نظر گرفته می شود البته تا زمانی که احتیاط لازم رعایت شود. بهتر است کمی در مورد حساسیت این دوران و بایدها و نبایدهای آن بپردازیم. در دوران بارداری، همه چیز تحت تاثیر حفظ سلامت جنین قرار خواهد گرفت. مادر وظیفه خواهد داشت تا بسیاری از عادات غذایی خود را تغییر دهد و از قرار دادن بدن خود در معرض هرگونه خطر احتمالی برای کودک، خودداری کند. این محافظت از توجه به غذاهای مورد استفاده را در بر می‌گیرد تا داروهایی که مصرف می‌کند. قرار گرفتن در معرض داروهای دندانپزشکی، مانند آمپولهای بی حسی یا مواد پرکردن دندان نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. 

انجمن دندانپزشکی آمریکا موافق این جریان است که مراقبت های روتین دندانپزشکی از جمله پروسه کامپوزیت دندان در بارداری امن است. اگرچه برای خانم های باردار مهم است که به دندانپزشک خود در مورد بارداریشان اطلاع دهند و در مورد نگرانی های خود صحبت کنند.

یکی از اصلی ترین نگرانی های انجام کامپوزیت دندان در بارداری استفاده از بی حسی و داروهاست. بی حسی های معمول که معمولا در طول پروسه کامپوزیت دندان استفاده می شوند اگر از مقدار دز مناسبی استفاده شود در دوران بارداری امن محسوب می شوند.

یکی دیگر از نگرانی هایی که در مورد انجام کامپوزیت در بارداری وجود دارد مواجه با مواد شیمیایی مضر است. مواد کامپوزیت دندان شامل مواد شیمیایی متفاوتی از جمله بیسفنول آ (BPA) است که به دلیل تاثیرات احتمالی بر روی رشد جنینی موضوع نگرانی افراد است. اگرچه مطالعات نشان داده است که مقدار BPA که از مواد کامپوزیت دندان آزاد می شود بسیار کم است و باعث آسیب به جنین نمی شود.

علارغم امنیت کلی که در طول پروسه کامپوزیت در بارداری رعایت می شود، هنوز باید احتیاط هایی صورت گیرد. به طور مثال خانم های باردار باید از انجام رادیوگرافی های غیر ضروری اجتناب کنند و در صورت نیاز به رادیوگرافی حتما با دندانپزشک خود هماهنگ کنند تا حتما از شیلدهای مخصوص در طول عکسبرداری استفاده شود. علاوه بر این خانم های باردار باید مطمئن شوند که در طول پروسه دندانپزشکی راحت هستند و فشاری بر روی شکم آنها نیست.

دندانپزشکی و بارداری

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، گرفتن خدمات دندانپزشکی نیز در دسته کارهایی قرار می‌گیرند که بهتر است تا با دقت و طبق نظر دندانپزشک متخصص انجام شوند. به طور کلی، پیشنهاد می‌شود که تا جایی که می‌توانید، غیر از موارد ضروری در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه نکنید. در صورت لزوم، انجام کامپوزیت دندان در بارداری و یا دیگر خدمات دندانپزشکی، بهتر است به سه ماهه دوم بارداری منتقل شود.

چرا که در سه ماه اول بارداری، جنین در شرایط بسیار حساسی قرار گرفته و مادر به هیچ عنوان نباید در معرض عکس برداری رادیوگرافی قرار بگیرد. حتی پر کردن دندان نیز در دوران بارداری، باید به روش کامپوزیت انجام شده و به هیچ عنوان نباید از مواد معمولی شامل جیوه استفاده شود.

با وجود تمامی این مسائل، با توجه به احتمال خرابی بیش از حد دندان در دوران بارداری و به علت نیاز جنین به کلسیم و استفاده از تمامی منابع کلسیم در دوران جنینی، پیشنهاد می‌شود تا به طور مرتب برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که دندانهایتان سالم باقی خواهند ماند.

pregnant and dental - کامپوزیت دندان در بارداری

مراجعه به دندانپزشکی در زمان بارداری

کامپوزیت دندان در چند مرحله انجام میشود؟

وقتی صحبت از کامپوزیت دندان در بارداری می شود مراحل مهمی وجود دارد که باید انجام شود تا امنیت مادر و فرزند حفظ شود.

اولین قدم برای انجام کامپوزیت دندان در دوران بارداری ارزیابی ضرورت انجام این پروسه است. بسیار مهم است تا دندانپزشک سلامت دندان های بیمار را ارزیابی کند و مشخص کند که آیا انجام پروسه کامپوزیت در دوران باردارب ضروری است یا نه. در بعضی از موارد ممکن است این پروسه ضروری نبوده و به بعد از به دنیا آمدن کودک موکول شود.

اگر مشخص شود که انجام کامپوزیت در بارداری ضروری است قدم بعدی انجام احتیاطات لازم است تا هر گونه ریسک احتمالی را به حداقل برسانند. این اقدامات ممکن است شامل استفاده از رابردم دندانپزشکی باشد تا محیط اطراف دندان تحت درمان و دهان را پوشش دهد تا از بلعیدن یا تنفس کردن مواد دندانپزشکی مانند محلول ها جلوگیری شود. علاوه بر این دندانپزشک باید اطمینان دهد که ناحیه تحت درمان کاملا پاک می شود تا ریسک در معرض مواد شیمیایی مضر قرار گرفتن به حداقل برسد.

یکی دیگر از مراحل مهم کامپوزیت در بارداری انتخاب موادی است که در طول دوران بارداری امن است. بعضی از کامپوزیت های دندان شامل مواد شیمیایی از جمله بیسفنول آ است که با بعضی از ریسک های احتمالی همراه هستند. بنابراین دندانپزشک سعی می کند از مواد کامپوزیت که بدون بیسفنول آ هست استفاده کند تا در طول دوران بارداری امنیت برقرار شود.

در طول پروسه برای دندانپزشک مهم است تا اقدامات بیشتری انجام دهد تا ریسک احتمالی را به حداقل برساند و نگرانی بیمار را برطرف کند. این اقدامات ممکن است شامل استفاده از بی حسی های سنتی یا ایجاد وقفه هایی در طول پروسه شود تا از راحت بودن بیمار اطمینان حاصل شود.

بعد از اینکه پروسه کامپوزیت دندان کامل شد، مهم است تا دندانپزشک اقدامات لازم برای حفظ بهداشت و سلامت بیمار را انجام دهد. این اقدامات و توصیه های ممکن است در مورد مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و همنیطور راهنمایی هایی در مورد نحوه خوردن یا نوشیدن مواد غذایی باشد.

آیا می‌ توانم در دوران بارداری دندان ها را کامپوزیت کنم؟

بهتر است بگوییم که مواد کامپوزیت دندان، به جنین و مادر هیچ آسیبی وارد نخواهند کرد. بنابراین انجام کامپوزیت دندان در بارداری بلامانع است. اما با توجه به ضرورت نداشتن این بخش از خدمات دندانپزشکی و عدم ورود آسیب به جنین در صورت عقب انداختن آن، بهتر است از کامپوزیت دندان در بارداری منصرف شده و آن را به پس از دوران بارداری خود منتقل کنید.

فراموش نکنید که حفظ جنین، مهم‌ترین وظیفه یک مادر است و کامپوزیت دندان در بارداری، حتی با احتمال بسیار کم، می‌تواند برای جنین مسئله ایجاد کند. بنابراین بهتر است زیباسازی دندانهای خود را به پس از به دنیا آمدن فرزندتان منتقل کنید.

کدام روش های دندانپزشکی در دوران بارداری امن است؟

مراقبت های دندانپزشکی یک جنبه حیاتی در سلامت مادر باردار و جنین اوست. اگرچه به دلیل نگرانی در مورد ریسک های احتمالی برای جنین خیلی ار مادران باردار مطمئن نیستند که کدام پروسه دندانپزشکی در طول دوران بارداری امن است. ضروری است بدانیم حفظ بهداشت دهان در طول بارداری حیاتی است و راه های متعددی وجود دارد که سلامت مادر و جنین حفظ شود.

مراقبت های روتین و تمیز کردن دندان ها امن بوده و در طول دوران بارداری بسیار پیشنهاد می شود. چک آپ های منظم این اجازه را به دندانپزشک می دهد تا مشکلات دندان ها از جمله پوسیدگی دندان یا بیماری های لثه را تشخیص داده و فورا پیشگیری کند که اگر این مشکلات درمان نشود بر روی سلامت مادر و جنین تاثیر می گذارد. تمیز کردن های تخصصی دندان ها به از بین بردن پلاک ها و تجمع جرم بین دندان ها کمک می کند و زیسک ابتلا به تورم لثه و عفونت را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.  

به علاوه رادیوگرافی دندان ها می تواند با اقدامات و احتیاطات لازم به صورت امن انجام شود. درست است که توصیه می شود در طول دوران بارداری تا حد ممکن از در معرض اشعه های ایکس قرار گفتن دوری شود اما گاهی استفاده از رادیوگرافی برای تشخیص مشکلات دندان ها الزامی است. دندانپزشکان از پوشش های سربی در اطراف نواحی گردن استفاده می کنند تا مطمئن شوند که مادر و جنین در معرض اشعه ها قرار نمی گیرند.

اگر خانم باردار مشکلاتی مانند درد شدید دندان، عفونت یا آسیب شدید را تجربه کند انجام فوری درمان دندانپزشکی برای سلامت کلی بدن او ضروری است. پروسه های اضطراری مانند عصب کشی یا کشیدن دندان می تواند در طول دوران بارداری به صورت امن انجام شود بخصوص اگر درمان ریسک خطرهای احتمالی را کاهش دهد.

از طرفی باید بدانیم که بعضی از پروسه های دندانپزشکی مانند سفید کردن دندان و روش های زیبایی دندان غیر ضروری بهتر است تا بعد از پایان بارداری و به دنیا آمدن کودک به تعویق بیافتد. درست است که این پروسه ها برای جنین در حال رشد مضر نیست اما بهتر است مشکلات جدی دندانی اولویت درمان قرار بگیرد و مشکلات غیر ضروری بعدا انجام شود.

 

ستاره شرق، بهترین کلینیک دندانپزشکی برای زنان باردار

تا اینجای صحبتمان، به طور کامل به بررسی کامپوزیت دندان در بارداری پرداخته و فهمیدیم که کامپوزیت دندان در بارداری به صورت تکنیکی برای جنین آسیبی نخواهد داشت، اما بهتر است، با توجه به نیاز نشستن بر روی تخت دندانپزشکی به مدت طولانی در طول انجام کامپوزیت دندان، انجام آن را به پس از پایان بارداری خود منتقل کنید.

با توجه به حساسیت این دوران، بهتر است تا تمامی خدمات دندانپزشکی خود را در مرکزی با دندانپزشکان متخصص و مجرب انجام دهید تا بتوانید از سلامت جنین خود در طول روند درمان اطمینان حاصل نمایید.

به این منظور، کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق، با کادری مجرب و چندین سال رزومه موفق را به شما معرفی می‌کنیم. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در مورد کامپوزیت دندان در بارداری و مشورت با دندانپزشک، می‌توانید به سایت کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق مراجعه نمایید و یا از طریق شماره‌های تماس با کلینیک در ارتباط باشید.

ارتباط با ستاره شرق و تعیین نوبت

کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق شش روز در هفته از شنبه تا پنجشنبه اقدام به خدمات رسانی به بیماران خود می‌کند. این مجموعه از روز شنبه تا  پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ اقدام به ارائه خدمات دندانپزشکی می‌نماید.

جهت برقراری ارتباط با کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق و تعیین نوبت می‌توانید از طریق روش های زیر اقدام کنید:

از طریق شماره‌های تماس با مجموعه: ۷۷۵۵۵۲۲۰-۰۲۱

مراجعه حضوری به آدرس: خیابان شهید مدنی، نرسیده به تقاطع سبلان، خیابان طیرانی پلاک ۳۰

برای داشتن اطلاعات به روز از کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق می‌توانید این مجموعه را در صفحه اینستاگرام ما نیز دنبال کنید.

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با دندانپزشک در واتساپ
مشاوره رایگان