فهرست مطالب این صفحه
داشتن یک لبخند زیبا، همواره در افزایش اعتماد به نفس ما و در مقابل تاثیری که بر روی اطرافیان میگذاریم، به شدت موثر خواهد بود. با توجه به افزایش اهمیت این مسئله در چند دهه اخیر، اصلاح لبخند به یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین خدمات دندانپزشکی تبدیل شده است. یکی از روشهای سریع و متداول در این زمینه، کامپوزیت دندان است.
کامپوزیت دندان در بارداری، مسئلهای است که قصد داریم تا در این مقاله به آن بپردازیم. اگر میپرسید که آیا کامپوزیت دندان در بارداری برای جنین و یا مادر ضرر خواهد داشت یا خیر و میخواهید همه چیز را حول محور دندانپزشکی و بارداری بدانید، خواندن این مقاله را به شما توصیه میکنیم. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
برای دانستن پاسخ این سوال که آیا کامپوزیت دندان در بارداری ضرر دارد یا خیر، بهتر است کمی در مورد حساسیت این دوران و بایدها و نبایدهای آن بپردازیم. در دوران بارداری، همه چیز تحت تاثیر حفظ سلامت جنین قرار خواهد گرفت.
مادر وظیفه خواهد داشت تا بسیاری از عادات غذایی خود را تغییر دهد و از قرار دادن بدن خود در معرض هرگونه خطر احتمالی برای کودک، خودداری کند. این محافظت از توجه به غذاهای مورد استفاده را در بر میگیرد تا داروهایی که مصرف میکند. قرار گرفتن در معرض داروهای دندانپزشکی، مانند آمپولهای بی حسی یا مواد پرکردن دندان نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. با این اوصاف، تکلیف کامپوزیت دندان در بارداری چه خواهد شد؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، گرفتن خدمات دندانپزشکی نیز در دسته کارهایی قرار میگیرند که بهتر است تا با دقت و طبق نظر دندانپزشک متخصص انجام شوند. به طور کلی، پیشنهاد میشود که تا جایی که میتوانید، غیر از موارد ضروری در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه نکنید. در صورت لزوم، انجام کامپوزیت دندان در بارداری و یا دیگر خدمات دندانپزشکی، بهتر است به سه ماهه دوم بارداری منتقل شود.
چرا که در سه ماه اول بارداری، جنین در شرایط بسیار حساسی قرار گرفته و مادر به هیچ عنوان نباید در معرض عکس برداری رادیوگرافی قرار بگیرد. حتی پر کردن دندان نیز در دوران بارداری، باید به روش کامپوزیت انجام شده و به هیچ عنوان نباید از مواد معمولی شامل جیوه استفاده شود.
با وجود تمامی این مسائل، با توجه به احتمال خرابی بیش از حد دندان در دوران بارداری و به علت نیاز جنین به کلسیم و استفاده از تمامی منابع کلسیم در دوران جنینی، پیشنهاد میشود تا به طور مرتب برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که دندانهایتان سالم باقی خواهند ماند.
بهتر است بگوییم که مواد کامپوزیت دندان، به جنین و مادر هیچ آسیبی وارد نخواهند کرد. بنابراین انجام کامپوزیت دندان در بارداری بلامانع است. اما با توجه به ضرورت نداشتن این بخش از خدمات دندانپزشکی و عدم ورود آسیب به جنین در صورت عقب انداختن آن، بهتر است از کامپوزیت دندان در بارداری منصرف شده و آن را به پس از دوران بارداری خود منتقل کنید.
فراموش نکنید که حفظ جنین، مهمترین وظیفه یک مادر است و کامپوزیت دندان در بارداری، حتی با احتمال بسیار کم، میتواند برای جنین مسئله ایجاد کند. بنابراین بهتر است زیباسازی دندانهای خود را به پس از به دنیا آمدن فرزندتان منتقل کنید.
تا اینجای صحبتمان، به طور کامل به بررسی کامپوزیت دندان در بارداری پرداخته و فهمیدیم که کامپوزیت دندان در بارداری به صورت تکنیکی برای جنین آسیبی نخواهد داشت، اما بهتر است، با توجه به نیاز نشستن بر روی تخت دندانپزشکی به مدت طولانی در طول انجام کامپوزیت دندان، انجام آن را به پس از پایان بارداری خود منتقل کنید.
با توجه به حساسیت این دوران، بهتر است تا تمامی خدمات دندانپزشکی خود را در مرکزی با دندانپزشکان متخصص و مجرب انجام دهید تا بتوانید از سلامت جنین خود در طول روند درمان اطمینان حاصل نمایید.
به این منظور، کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق، با کادری مجرب و چندین سال رزومه موفق را به شما معرفی میکنیم. برای کسب اطلاعات دقیقتر در مورد کامپوزیت دندان در بارداری و مشورت با دندانپزشک، میتوانید به سایت کلینیک دندانپزشکی ستاره شرق مراجعه نمایید و یا از طریق شمارههای تماس با کلینیک در ارتباط باشید.